Joe Labero om flytten till Sverige – ödesbeskedet om framtiden

JOE LABERO
Exklusivt

Joe Labero och familjen flyttade hem till Sverige i samband med pandemin. Nu berättar han för Hänt om hur flytten har varit och när han slutar med trolleriet.
Det här är Martin Melins partytrick
0:28

Efter reklamen: Det här är Martin Melins partytrick

(0:28)

Slå på ljud

Joe Labero, 59, är en av världens mest framgångsrika illusionister och har en lång karriär med magi bakom sig. Och under årens lopp har framgångarna växt både i Sverige och på det internationella planet.

Sedan flera år tillbaka är Joe Labero gift med hustrun Anna Vinterfall, 41, och tillsammans har de dottern Nicole, 14. I och med Joe Laberos jobb har familjen bott i en rad olika länder så som Australien, Thailand, Singapore och USA. I SVT:s dokumentär Labero i Las Vegas berättade Joe att han trivs i USA, men att han kan sakna Singapore.

– Allting funkar här i USA, det är väldigt lätt att leva. Vi bor trevligt här i hus och det är ordning och vakter. Det är en väldigt enkel livsstil. Det tycker jag är bra med USA, säger Joe i dokumentären och fortsätter:

– Jag kan gå ut där mitt i natten och ta med mig min dotter, allt är så uppstyrt. Nu har jag varit nästan två år i USA och saknar Asien för vänligheten, servicen, ödmjukheten och glimten i ögat hos alla.

Joe Labero om flytten hem till Sverige

I samband med pandemin år 2020 valde familjen att flytta tillbaka Sverige. När Hänt träffar Joe Labero på premiären av Maria Lundqvists föreställning Om att våga flyga berättar han hur det är att bo hemma i Sverige igen.

– Märkligt! Vi skulle ju vara hemma i ett år, nu har vi varit hemma i två år så det är lite längre än vad vi hade tänkt oss, säger Joe till Hänt.

Tanken är att flyttlasset snart ska gå vidare till Asien, men exakt vart och när flytten blir av kan inte Joe svara på.

– Kanske ute någonstans i Asien, Dubai eller så, jag har lite andra projekt på gång. Men det är ju en lite ny värld som är speciell som har hållit på längre än vad vi trodde. Så det finns möjligheter, men vi får se för det är inte riktigt klart än.

Se Daniel Paris partytrick: "Omöjligt" – Vågar du ge det ett försök?

Se klippet här!

Joe Laberos framtidsbesked med magin

Magi är något som Joe Labero har hållit på med ända sedan barnsben och för lite mer än 30 år sedan kom hans stora genombrott med showen – A Magic Night.

Trots den långa och gedigna karriären så är det inget som får Joe att vilja lägga av – snarare tvärtom. För Hänt berättar han nu att han inte kommer sluta med magin. Utan att han kommer fortsätta tills han blir gammal. Med andra ord kommer publiken alltså få se ännu fler storslagna trolleritrick från Joe Labero.

– Artisteriet är bra så att man kan hålla i det länge, till exempel om man kollar på Barry Manilow 79 år, Tom Jones 82 och Diana Ross 78, alla står på scen för att de älskar det, förklarar han för Hänt och fortsätter:

– Man får bara hitta ett annat uttryck, hänga upp-och-ned i tvångströjor och andra artistuttryck. Man kan åldras i artistyrket på ett annat sätt för publiken blir också äldre.

FOTO: TV4, INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN