LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Joakim och Jonna Lundells ekonomiska kris – ödesbeskedet om lyxhuset

13 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Joakim och Jonna Lundell
Familjen Lundell avslöjar dramat kring Lundellhuset och den ekonomiska anledningen bakom beslutet att lämna sitt kända hem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”Brand logo
Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”

Sveriges mest omtalade hus stavas Lundellhuset. I ett nytt avsnitt av podcasten Jocke & Jonna -sanningen måste fram avslöjar Joakim och Jonna Lundell den ekonomiska anledningen bakom flytten från huset och varför renoveringen har lett paret till förvaltningsrätten.

Joakim Lundell om rättegången: ”Nu väntar vi på ett beslut”

Renoveringen av huset blev till en realityserie på Discovety+ där tittarna i hela 6 säsonger fick följa familjen under processen. Programmet lades sedan ned till följd av Joakim Lundells psykiska ohälsa. Han berättade då att han känt sig utbränd till följd av allt arbete.

Paret valde att köpa huset via sitt bolag. Skatteverket gjorde en revision på bolaget och ansåg att de gjort ett felaktigt momsavdrag kopplat till renoveringen. Familjen Lundell har överklagat skatteverkets beslut och väntar nu på att ärendet ska avgöras i förvaltningsrätten.

– I vårt fall var det en unik situation då Discovery beställde serien och vi fick budget till att renovera. Därför överklagade vi beslutet och sen har vi suttit i förvaltningsrätten, och nu väntar vi på ett beslut, berättar Jocke i podcasten.

Annons

Familjen Lundell flyttar av ekonomiska skäl

Att paret har valt att flytta till lägenhet har nog få missat. Det har varit spekulationer kring om paret får bo i huset eller inte, men i podcasten klargör Jocke att dem får bo kvar i huset.

Anledningen till flytten är istället av ekonomiska skäl. Eftersom huset ägs av företaget tvingas dem i så fall betala en hög hyra och det är inget dem är villiga att göra längre.

– Under tiden vi renoverade och flyttade från rum till rum betalade vi 30.000 i månaden. Nu i efterhand har jag känt – varför i helvete gjorde vi det?, säger Jonna.

Idag har paret omvärderat sin syn på pengar och väljer att sätta sitt mående framför jakten på pengar. Även om de båda är glada för åren i huset och den verksamhet de lyckades bygga upp kring renoveringen, är dem inte villiga att betala den summan för att bo där.

Paret har inga planer på att sälja huset utan snarare är planen att fler grejer kanske ska spelas in där framöver.

– Jag är glad för dem åren vi bodde där. Vi byggde upp en verksamhet och så många serier som byggde på huset, vi skapade kanske Sveriges idag kändaste hus. Men nu har vi valt att dra ned på omsättningen i verksamheten och försöker med tiden få ned utgifter och göra en bättre vinst istället för att jaga så mycket pengar som möjligt. Vi har lärt oss att pengar inte köper lycka, förklarar Joakim.

FOTO: TT

Annons