Joakim och Jonna Lundell väntar sitt andra barn

Jocke och Jonna Lundell

Joakim och Jonna Lundell blir tvåbarnsföräldrar i slutet på sommaren.
I det nya avsnittet av Familjen Lundell delar makarna med sig av lyckobeskedet.
– Jag blir helt tårögd, jag kan inte fatta, säger Jonna i avsnittet, som släpps vid midnatt.

Makarna Joakim “Jocke” Lundell, 34, och Jonna Lundell, 26, driver en av Sveriges största Youtube-kanaler och har dessutom sin alldeles egna realityserie Familjen Lundell på Dplay. Via de olika plattformarna får tittarna följa med i deras vardag tillsammans med dottern Lunabelle.

Det var i oktober 2018 som paret för första gången blev föräldrar. Detta efter att de i flera års tid hade kämpat för att bli gravida. På sina sociala medier delade de öppenhjärtligt med sig om kampen, som bestod av cellförändringar, sköldkörtelproblem och hormonbesvär, tills att Jonna till sist blev gravid. När Lunabelle sedan föddes var lyckan total.

Efter 5 års kamp med ofrivillig barnlöshet och många tårar och dagar man velat ge upp så har vi aldrig slutat kämpa! Idag föddes våran dotter Lunabelle, och dom känslorna hon skapat går inte ens beskriva! Välkommen till våran familj och vi lovar dig att Mamma och Pappa alltid kommer finnas för dig genom livet!”, skrev Joakim på Instagram när han berättade om dotterns födsel.

Joakim Lundell och Jonna Lundell med dottern Lunabelle. Foto: Karin Törnblom/TT

Jonna Lundell avslöjar gravidlyckan

Jocke och Jonna har vid flera tillfällen pratat om att de gärna vill ha ett till barn och önskan har nu blivit sann. På söndagskvällen delade Jonna med sig av en bild på Lunabelle iklädd en tröja med trycket ”Big sister”, vilket på svenska betyder storasyster.

I ett nytt avsnitt av Familjen Lundell får tittarna se när både Jocke och Jonna får vetskap om graviditeten. Det var på självaste julafton som Jonna Lundell tog testet.

 – Vi kom precis hem, jag har typ precis bara hunnit sätta på mig pyjamas. Sätter mig på toaletten, gör ett test, för att få fram mensen som jag ibland brukar göra liksom och…., säger Jonna i avsnittet och visar upp det positiva testet framför kameran. 

– Hallå, det är positivt, det är två sträck. Det här är så jävla sjukt, jag blir helt tårögd, jag kan inte fatta, jag kan inte tro att det här är sant.

Jockes reaktion på barnbeskedet

Jonna beger sig snabbt ner till köket och ger Jocke teststickan. En förvånad Jocke tystnar till och tittar på Jonna innan han frågar som det verkligen stämmer.

– Det är så svårt att fatta det som ska komma, jag har bara svårt att tänka mig att det kan komma ut någon och vara lika go som Lunabelle. Jag har så svårt att ta in det, säger han i en synk i programmet.

”Det är en liten rackare där inne”

Paret bestämmer sig sedan för att göra ett tidigt ultraljud. När Jocke och Jonna Lundell får se sitt andra barn på ultraljudbilderna slår det Jocke att han ska bli tvåbarnspappa.

Nu ser jag att det finns på riktigt. Det är någon där, det är samma, den här rörelsen som jag såg med Lunabelle för första gången. Det är en liten rackare där inne, säger han och fortsätter:

– Jag vill ju träffa den, se vad är det för nån, vilka egenskaper kommer den att ha, hur kommer den att skilja sig från Lunabelle.

Joakim och Jonna Lundells andra barn beräknas födas i augusti.

Avsnittet av Familjen Lundell släpps i natt på Dplay klockan 00.00.

FOTO: Sofia Nahringbauer/TT/Dplay