LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Joakim Nätterqvist försvann efter Arn – så lever han idag

24 okt, 2022 
Joakim Nätterqvist
Joakim Nätterqvist blev känd för hela svenska folket i samband med sin roll som Arn.
Men hur lever han idag?
Annons
Christer Lindarw avslöjar – Så ser framtiden som skådespelare utBrand logo
Christer Lindarw avslöjar – Så ser framtiden som skådespelare ut

Joakim Tedson Nätterqvist, föddes den 24 oktober 1974 i Gamla Uppsala. Han är en svensk skådespelare som många känner igen från huvudrollen i filmatiseringarna av Jan Gullious böcker om tempelriddaren Arn Magnusson.

Mellan åren 1997–2001 studerade han på Teaterhögskolan i Stockholm och har efter succén med Arn dykt upp lite titt som tätt i olika roller.

Men hur lever skådespelaren idag?

Joakim Nätterqvist dök upp i Beck – spelade väktaren

Joakim är som sagt ett bekant ansikte för många tack vare insatsen i Arn. Men när han tidigare i år dök upp i Beck-filmen 58 minuter så hade tittarna kanske inte sett skådisen på ett tag...Filmen hade premiär på C More den 18 februari och Joakim hade faktiskt en väsentlig och relativt stor roll i thrillern!

Annons

I Beck-filmen hade han dessutom ett annat typ av utseende kontra vad han hade i Arn-filmerna. Han hade nämligen sparat ut sitt hår och satt upp en hästsvans.

Beck-filmen 58 minuter. Joakim spelade rollen som väktaren Peter Rosenberg
Joakim Nätterqvist som rollen Peter i Beck!

Joakim Nätterqvists liv idag – aktuell med ny film och medeltidsmarknad

Joakim är fortfarande aktuell som skådespelare. Du kanske även har koll på att han medverkade i den omtyckta musikalen Robin Hood år 2019?

Så sent som i somras kunde vi även ta del av nyheten att Joakim Nätterqvist bjuder in till en personlig medeltidsmarknad som ska locka besökare.

Faktum är att han slår upp dörrarna till sin barndomsgård vid Oxhult för en historisk marknad full av vikingar och medeltidunderhållning, skriver SVT.

– Jag har gjort en hel del liknande evenemang tidigare på andra platser och jag har alltid tänkt att det skulle vara så passande att göra något liknande här, säger Joakim Nätterqvist till SVT.

Nätterqvist är nu även aktuell i filmatiseringen Plocka tänder med trasiga fingrar och är bosatt i Stockholm.

Utöver Arn och Beck har Joakim bland annat medverkat i Maria Wern – Smutsiga avsikter, 2016 Viking, 2016, Maria Wern – ”Jord ska du åter vara”, 2018, och Gåsmamman, 2019–2020.

Vi önskar Joakim lycka till med allt som komma skall!

FOTO: CMORE / Karin Törnblom/TT

Annons