Joakim Nätterqvist akut opererad – efter otäck ridolycka

Joakim Nätterqvist i otäck olycka – framför gravida sambon

Mångårig ridvana skyddar inte mot en skrämd häst.
Det fick skådespelaren Joakim Nätterqvist erfara under ett tornerspel på Ängsö slott – framför ögonen på sin gravida sambo.
Artisten Dregen drabbad av alopecia – tappade allt hår
Slå på ljud

Joakim Nätterqvist, 45, mest känd från filmatiseringen av Jan Guillos böcker om tempelriddaren Arn, råkade i somras ut för en otäck olycka. Inför samlad publik bjöd Joakim på egen regisserat spel innehållande ryttarkonst och vapenskicklighet tillsammans med ”Riddarna af Bardhe”, en passion han utvecklat efter Arn. Dock gick inte uppvisningen riktigt som planerat.

– Hästen fastnade i tyg och jag föll av, berättar skådespelaren som blev liggandes kvar på marken.

På plats i publiken, längst fram, fanns skådespelerskan och producenten Anna Norberg, 54.

– Det var riktigt otäckt. Först hörde man dunsen och sedan blev det alldeles tyst. Hela publiken höll andan när Joakim låg kvar på marken i ett moln av damm, sand och grus – utan att röra sig.

Han fick förstås snabbt hjälp att förflytta sig från själva arenan och låg sedan på mage i gräset tills ambulansen kom.

Gravida sambons oro efter fallet

Även om han var kontaktbar var rädslan stor att huvudet tagit skada i fallet. Mest uppjagad var Joakims gravida sambo, Vendela Drammeh, 31, som befann sig på plats i publiken.

– Hon blev ju klart orolig, vi väntar barn i slutet av november, säger Joakim Nätterqvist.

Men till allas lättnad stod det klart ganska snart att huvudet klarat sig.

– Jag kunde inte röra mig, säger Joakim som snabbt förstod att något brustit vid regionen kring rygg och höft, vilket konstaterades på Västerås sjukhus dit han fördes med ilfart i ambulans.

Joakim hade brutit bäckenet och tvingades genomgå operation akut där man satte in 6 skruvar fram och en skruv bak.

Inte helt återställd

Joakim Nätterqvist, som strax innan olyckan tackat ja till en stor musikalroll, vägrade låta skadan komma i vägen. Tre veckor senare rullade han in på en rullstol till jobbet.

– Man får ju tänka positivt och även om jag inte är helt återställd och haltar ibland och har ont emellanåt så funkar det. Jag har ju genomgått rehab och behöver varken rullstol eller kryckor idag.

Och redan nu på söndag, står han på Stockholm Waterfronts stora scen och gestaltar Little John i familjemusikalen Robin Hood the Musical. På scen står även Joakims son Zeth, 17.

– Ja, man kan säga att han går i mammas (Cecilia Häll) och pappas fotspår.

FOTO: TT/Mickan Palmqvist, TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!