LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Joakim Lundell har renoverat lyxvillan för miljoner – nu ångrar han allt

26 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Joakim och Jonna Lundell
Familjen Lundells juridiska strid halverar skattesmällen men är ändå ett ekonomiskt bakslag för familjen.
Joakim Lundell berättar om sin ånger kring realityserien Lundellhuset.
– När jag ser tillbaka har jag jobbat gratis, berättar Joakim.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så klädde sig kändisarna på Guldbaggen 2024: ”Trodde inte han skulle komma in”Brand logo
Så klädde sig kändisarna på Guldbaggen 2024: ”Trodde inte han skulle komma in”

Hänt har tidigare rapporterat om familjen Lundells twist med Skatteverket som var kopplat till renoveringen av Lundellhuset. Nu har saken avgjorts i rätten och paret fick delvis rätt. Skattetillägget de nu behöver betala har halverats till ca 400.000 kronor.

– Jag kanske inte hade gjort serien om jag visste att det här var förutsättningarna, säger Joakim Lundell, till Aftonbladet.

Joakim Lundell ångrar serien

Lundellhuset användes både som inspelningsplats och bostad under tiden renoveringarna pågick. Renoveringen av huset blev till en realityserie på Discovery+ där tittarna i hela 6 säsonger fick följa familjen under processen. Joakim och Jonna Lundell köpte huset via sitt bolag och efter en revision av Skatteverket ansåg man att paret gjort ett felaktigt momsavdrag. De fick efter detta ett saftigt skattetillägg på 800.000 kronor som paret överklagade, och som nu halverats.

Annons

Joakim Lundell är givetvis glad över att de lyckats halvera beloppet men säger samtidigt att han kanske inte hade gjort realityserien om han hade vetat att detta skulle bli utfallet.

– Vi hade absolut kunnat göra något roligare för pengarna. Jag kanske inte hade gjort serien om jag visste att det här var förutsättningarna. Men jag känner ändå att tjänar man så pass bra som vi gör och är så pass privilegierade som vi är känns det jäkligt onödigt att sitta och gnälla, säger han till Aftonbladet.

Joakim Lundell om ekonomiska bakslaget: ”Jobbat gratis”

För ett och ett halvt år sedan valde paret att flytta till en lägenhet på grund av ekonomiska skäl. Eftersom huset ägs av företaget tvingas de betala en hög hyra om familjen väljer att bo där och det är inget de är villiga att göra längre. Huset kommer dock inte att säljas utan istället ska familjen använda huset som inspelningsplats.

– Om vi spelar in så är vi här. Delvis är jag väl glad att det här hände för jag vet inte om vi hade flyttat till ett eget boende annars. För då började vi må bättre när vi kände att vi fick distans till jobbet, berättar Joakim Lundell för Aftonbladet.

Annons

Serien spelades in i nästan tre år och och avslutades för att Joakim Lundell mådde dåligt psykist. Att spela in serien och samtidigt bo i huset krävde mycket av hela familjen som länge bodde i ett hus utan exempelvis ett fungerande kök. När Joakim ser tillbaka på inspelningarna av serien och det faktum att de nu behöver betala ett saftigt belopp blir det med känslor av ånger.

– Vi höll ju på i nästan tre år och spelade in närmare 100 avsnitt av Lundellhuset. När jag ser tillbaka så har jag jobbat gratis, det är väl det enda som är lite tråkigt. Den tiden jag lade ner kunde jag lagt på något annat projekt, säger han.

FOTO: TT

Annons