LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jim Carrey nära döden – berättar om skräckminuterna: ”Sista tiden..”

12 feb, 2024 
Maria Broberg
Jim Carrey var säker på att han skulle dö.
I en intervju med Jimmy Fallon berättar skådespelaren om den dramatiska händelsen.
– Jag hade tio minuter kvar att leva, säger Carrey i intervjun.
Annons
Förarens nära döden-upplevelse – störtar ut över kantenBrand logo
Förarens nära döden-upplevelse – störtar ut över kanten

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Under de senaste åren har komikern och skådespelaren Jim Carrey, 62, försvunnit alltmer från rampljuset. Det är vid fåtal tillfällen som han dyker upp i intervjuer och det går längre och längre till mellan gångerna som han syns på röda mattan.

I en intervju som nu går viralt berättar han om den gången han fick veta att han bara hade tio minuter kvar att leva.

Jim Carrey förklarar bilden – ögonblicket efter dödsbeskedet

Det var när Ace Ventura-stjärnan besökte den populära talkshowen The Tonight Show Starring Jimmy Fallon för att prata om publiceringen av hans självbiografi Memoirs and Misinformation som han berättade den oroande historien. Detta rapporterar webbplatsen LadBible.

På omslaget till den kritikerrosade självbiografin ser man en suddig närbild av Carrey. På frågan om han kunde förklara bilden svarade stjärnan att den togs några få ögonblick efter att han fått beskedet att han endast hade några minuter kvar att leva.

Omslagsbilden på Jim Carreys självbiografi.FOTO: Adlibris

Jim Carreys skräckmeddelande: ”Missilerna kommer!”

I intervjun berättar Carrey att under 2018 var han på Hawaii för att skriva på självbiografin när hans assistent plötsligt ringde. Skådespelaren satt i bilen och blev helt förbluffad när assistenten började gråta och sa:

Annons

”Tio minuter kvar” och ”Missilerna kommer!”

Alla på Hawaii hade underrättats om en stundande attack.

”Ballistik missil på väg mot Hawaii. Sök omedelbart skydd. Det här är inte en övning”, löd nödvarningen som orsakade full panik.

Skärmbild på nödmeddelandet som Jim Carrey nåddes av.FOTO: New York Times

– Bilden på boken är faktiskt mitt ansikte efter att jag precis fått veta att jag har tio minuter kvar att leva, säger Carrey i intervjun.

Det olycksbådande beskedet kom vid en tidpunkt då USA, som Hawaii tillhör, befann sig i en konflikt med Nordkorea. Det sistnämnda landets regim hade flera gånger hotat att genomföra en kärnvapenattack mot amerikanerna.

I intervjun säger Carrey att han fick panik och försökte först desperat komma på hur han skulle fly från ön. Sedan började han reflektera över livet.

Annons

– Just där och då tänkte jag: ”Okej, vad kan jag göra med de sista stunderna i mitt liv?”. Jag bestämde mig för att gå igenom en lista över saker jag är tacksam för, och ärligt talat kunde jag inte sluta tänka på alla underbara saker som hänt mig och alla välsignelser som jag har fått.

Jim Carrey fann lugnet i paniken: ”Det var underbart”

Jim Carrey berättar att det tog ungefär åtta minuter innan han kände ett enormt lugn i kroppen. Han slöt ögonen och kände sig tacksam för ett meningsfullt liv.

– Det var underbart. Jag kom till en punkt där jag fick total sinnesro med två minuter över när jag sedan insåg att inget skulle hända, berättar Carrey.

Jim Carrey var däremot långt ifrån att bli dödad i en missilattack. Det skulle visa sig att det hela bara var ett falskt larm och att han aldrig befann sig i fara på riktigt.

Det dramatiska larmmeddelandet berodde på ett kommunikationsfel under en övning vid Hawaii Emergency Management Agency.

På frågan hur Jim Carrey reagerade när han fick reda på att han trots allt inte kulle dö, säger han skämtsamt:

– Jag blev förbannad och huvuden fick rulla.

FOTO: Richard Shotwell / INVISION / TT, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Adlibris , New York Times

Annons