TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Skrällen: ”Ace Ventura” kommer tillbaka – planer på ny film

27 okt, 2017 
AvJoakim Almén
Spänn fast er, åttiotalister. Nu tycks det vara dags för ett återbesök på minnenas gata.
Annons

Jim Carreys, 55, ikoniska roll som ”Den galopperande detektiven” måste väl ändå vara en av 90-talets största? För många åttiotalister var i alla fall ”Ace Ventura: Pet Detective” det vildaste och roligaste som någonsin visats på VHS.

Carrey spelar Ace som är galen men extremt duktig på att hitta borttappade eller stulna husdjur i filmen från 1994. Redan 1995 fick den en uppföljare i Ace Ventura – Den galopperande detektiven rider igen. Och nu verkar det alltså som att filmbolaget som äger rättigheterna till Ace ska återuppliva karaktären, skriver Deadline.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Tanken är inte att göra en remake utan en ny film i samma anda som originalet. Men eftersom den är uppdelad i sin natur, och handlar om en husdjursdetektiv, så lämpar den sig som en tv-serie med en kamera också, säger David Robinson på Morgan Creek Entertainment Group.

Efter Ace Ventura gick Jim Carrey vidare till att göra roller i Dum & dummare, The Mask, Batman Forever, Cable Guy, Liar Liar och Truman Show. Filmbolaget Morgan Creek har redan återupplivat Exorcisten som tv-serie och har, förutom Ace Ventura, planer på att ge nytt liv till Young Guns, Dubbelgångare, Värsta gänget och Pacific Heights – den objudne gästen.

Alrighty then, som Ace själv hade sagt!

Artikeln publicerades först på Cafe.se och är skriven av Markus Thungberg.

Annons