LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jill Johnson talar ut om klimakteriet: ”Kände inte igen min kropp”

10 jan, 2024 
Jill Johnson
Jill Johnson har gått in i en ny fas i livet och befinner sig nu i förklimakteriet.
För Amelia berättar hon hur både kroppen och psyket har förändrats.
– Ibland har jag lite mage, ibland är jag klimakteriekurvig, säger countryartisten till tidningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jill Johnson om showen: ”Simply The Best”Brand logo
Jill Johnson om showen: ”Simply The Best”

Jill Johnson, 50, är ständigt igång med nya projekt. Nu senast fick vi se henne som en av gästartisterna i På spåret, där hon höll ställningarna tillsammans med sitt band Jill and the Johnsons ett par fredagar i rad.

De senaste åren har vi fått se Jill i ett annat SVT-program, nämligen Jills veranda. När Hänt träffade countryartisten i oktober avslöjade hon dock att det är oklart om det kommer en ny säsong 2024.

– Jag tar det lite med ro, vi får se vad som händer. Men jag vill jobba mer med tv. Verandan är ett kärt barn för mig, sa hon till Hänt då.

Kommit in i förklimakteriet: ”Första gången har jag känt mig påverkad”

2023 fyllde Jill Johnson alltså 50 år. I en ny intervju med Amelia berättar artisten att hon är tacksam över att hon har hälsan i behåll och att ängsligheten är som bortblåst. Jill befinner sig just nu i förklimakteriet, vilket är en övergång som hon anser att det inte pratas om tillräckligt mycket öppet.

Annons

– Jag har haft en otroligt snäll kropp hela mitt liv och jag har aldrig haft problem med något, men för första gången har jag känt mig påverkad. Jag vill kunna styra över mitt mående, säger hon till tidningen och fortsätter sedan:

– Men jag är ganska positiv, jag tycker att jag accepterar mycket av kroppens resa i livet. Jag håller inte på med något förskönande annat än att jag sminkar mig och klär upp mig.

Jill Johnson om kroppsförändringen under klimakteriet: ”Lite mage”

Klimakteriet har alltså påverkat Jill Johnsons psykiska hälsa, men hon har även märkt av fysiska förändringar.

– Det var en tid då jag inte kände igen min kropp i förklimakteriet. Jag är 165 centimeter och har en rak kropp, så jag passar inte i a-linjeformade plagg och oversize blir bara boxigt på mig. Jag vill ha figurnära och bjuda på de former jag har. Ibland har jag lite mage, ibland är jag klimakteriekurvig och ibland är jag smal. Jag försöker hålla det ganska nära min kropp så de kvinnliga former som finns syns, säger hon.

Och på tal om just kläder har Jill nu bestämt sig för att tona ner sin garderob och göra sig av med sånt hon inte behöver. Hon har gått från att shoppa väldigt mycket till att skära ner på konsumtionen och helt enkelt tänka annorlunda.

– Nu håller jag på att dödsstäda. Jag skulle skämmas om folk visste hur mycket kläder jag skickat i väg senaste tiden, säger Jill Johnson.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, TV4 play

Annons