TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Peter Jihde om svåra separationen: ”Det är sorgligt”

10 feb, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Efter 18 år på TV4 väljer nu Peter Jihde att gå över till konkurrenten TV3. Men miljöombytet innebär inte bara guld och gröna skogar, han kommer att sakna sin tv-kollega Tilde de Paula Eby – jättemycket!
Annons

I onsdags gjorde Peter Jihde, 46, sin sista dag på “Nyhetsmorgon”, som han lett tillsammans med programledarkollegan Tilde de Paula Eby, 45, de senaste åren. Men Tilde har inte bara varit en kollega för Peter Jihde, utan också blivit en mycket god vän. Därför var det ett tårfyllt farväl i onsdagens program.

I ”Aftonbladet morgon” berättar han om separationsångesten från sin tv-kompis.

– Den är jättestor. Det är som att någon har pumpat upp en luftballong i bröstet och så får den inte plats, känslan. Det är sorgligt, säger han och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Hon är min bästa tv kompis och jag har ändå jobbat ihop med ganska många. Vi jobbade ihop varje dag, varje vecka, hela året.

Peter Jihde och Tilde de Paula Eby umgicks även privat och han tror att det är därför de fungerade så bra ihop i rutan.

– Vi har absolut fullt förtroende för varandra. Jag kommer sakna henne, förklarar han.

Det är fortfarande oklart vem som kommer att bli Peter Jihdes ersättare, men han har tidigare berättat att han gärna ser politiske reportern Anders Pihlblad, 49, eller nyhetsankaren Thomas Ritter, 41, ta över rodret.

FOTO: Ibl

Annons