Jessica Wahlgren om David Ritschards kollaps i Allsång på Skansen

David Ritschard, Jessica Wahlgren Norman

Det var under säsongsfinalen av Allsång på Skansen förra tisdagen som artisten David Ritschard kollapsade.
Nu berättar Jessica Wahlgren Norman, som befann sig bakom kulisserna, om händelsen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bår
0:29

Efter reklamen: Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bår

(0:29)

Slå på ljud

Det var under förra tisdagens säsongsfinal av Allsång på Skansen som artisten David Ritschard kollapsade precis innan han och programledaren Pernilla Wahlgren, 55, skulle sjunga en allsång ihop.

David kollapsade plötsligt på scenen och fick senare bäras ut på bår. Efter en stund kunde Pernilla meddelade att han var på benen igen.

David Ritschards ord efter kollapsen i direktsändning

Två dagar efter det att David kollapsade på Allsångsscenen valde David att publicera ett inlägg om händelsen på sin Instagram.

I inlägget har David Ritschard delat en bild på Karl XIIs likfärd, följt av ett foto från Allsång på Skansen när han ligger utslagen på scenen, bredvid honom sitter Pernilla på huk.

”Tror ingen tidigare havererat 2ggr i puplic service inom loppet av ett svenskt halvår men mår under omständigheterna bra. Tack&förlåt”, skriver han på Instagram.

Pernilla var därefter snabb med att kommentera Davids inlägg och skickade krya på dig-önskningar.

”Finaste David. Du skrämde mig rejält där ett tag, men är så glad och tacksam att du återhämtade dig snabbt. Vila nu ordentligt och ta hand om dig…!”, skriver Pernilla följt av flera hjärtan.

Jessica Wahlgrens första ord om David Ritschards kollaps

Jessica Wahlgren Norman, 48, som är Pernillas makeup-artist, befann sig bakom kulisserna när David kollapsade under Allsången.

I podden Jessica & Hanna – Å andra sidan, som hon har tillsammans med vännen Hanna Hedlund, berättar Jessica om händelsen under säsongsfinalen av Allsång på Skansen.

– Jag stod och pratade med honom två minuter innan han gick in, han var absolut inte påverkad av någonting. Utan han var lite nervös, och han har liksom pratat om sin scenskräck och varit öppen med det, säger Jessica och fortsätter:

– Men jag tänker att, det här är inget jag vet utan det här är bara min egen analys, jag tänker att det blev för mycket. Han har haft en fullspäckad turné, sen är han där och det är live, sen ska han ut i publiken och sjunga allsång, att det är utanför hans comfort zone.

Till skillnad från tv-tittarna fick Jessica se allt live från bakom kulisserna. och hon är minst sagt imponerad över hur alla skötte händelsen och behöll lugnet.

– Det som händer då bakom scen, jag måste ge hela produktionen en stor eloge för det var noll hysteri, alla bara vad säger vi till Pernilla, vad gör vi nu, sjukvård är på plats efter en sekund på scenen och de klipper ut honom ur bild, för hans skull så klart.

Vidare hyllar även Jessica kompisen Pernilla för hon hanterade hela situationen.

– Hur Pernilla hanterade det, med värme och respekt men ändå någonstans fortsätta göra sitt jobb för hon får i örat höra att han är okej.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN