LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jessica Wahlgren om hemliga samtalet till Bianca – berättade sanningen: ”Fortfarande en del av familjen”

28 maj, 2024 
Loke Westberg
Make up-artisten Jessica Wahlgren Norman lanserar sminkmärke och blir en konkurrent till Bianca Wahlgren.
Nu berättar hon om spelet och samtalen bakom nysatsningen...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Ingrosso om dejtandet och det omtalade retreatet – då var hon senast på dejtBrand logo
Bianca Ingrosso om dejtandet och det omtalade retreatet – då var hon senast på dejt

Jessica Wahlgren Norman, 49, är en erkänd make up-artist som sminkar och stylar familjen Wahlgren/Ingrosso regelbundet. Bland annat jobbar hon tätt med Pernilla Wahlgren, 56, i samband med Allsång på Skansen-sändningarna.

Nu har hon tagit det ett steg längre och lanserat sitt eget sminkmärke, tillsammans med bästa vännen och kollegan Maria Bühring, 44. Skills Combined heter företaget, ett namn som syftar till de båda grundarnas expertis. Maria kommer nämligen från en lång karriär inom professionell hudvård och de hoppas därav kunna kombinera sina kunskaper under det nya företagsnamnet.

– Vi har hållit på i 2,5 år, det är en liten bebis och det här var förlossningen, säger Jessica Wahlgren Norman när Hänt träffar duon under lanseringsdagen.

– Vi ville skapa ett utbildande varumärke för mina följare ställer dagligen frågor angående smink till mig. Jag upplever att man får mer utmaningar med sin hud ju äldre man blir och plötsligt kan man inte sminka sig som man gjorde när man va 20, fyller kollegan Maria Bühring i.

Annons

Hur har arbetet gått, har ni kommit överens?

– Vi är extremt picky, men vi har tyckt så otroligt lika. Vi har inte bråkat en enda gång, vi är bästa vänner redan innan och det finns alltid en rädsla att göra något sånt här med sin bästa kompis, för tänk om det skär sig, säger Jessica.

Jessica Wahlgrens telefonsamtal med Bianca Ingrosso

Det var inte bara med kollegan Maria som Jessica var rädd att det skulle skära sig.

I och med lanseringen blir Skills Combined en konkurrent till Bianca Ingrossos, 29, Caia Cosmetics. Jessica berättar för Hänt om telefonsamtalet till Bianca i ett tidigt skede.

– Precis när vi hade bestämt oss för att göra det här så ringde jag faktiskt Bianca. Det var inte för att be om lov, för jag har jobbat som make up-artist i hela mitt vuxna liv så det kändes ganska naturligt. Men det kändes skönt för mig att ringa och berätta att jag tänkte släppa några egna sminkprodukter, säger hon till Hänt.

Annons

Biancas ord om Jessicas sminksatsning

Men även om de båda nu kommer att konkurrera på samma marknad, så finns det inget ont blod.

– Bianca är den mest genuina och generösa personen, hon är noll missunnsam. Det första hon sa var att jag skulle köra och att hon kommer att älska mina produkter, hon tycker att alla ska följa sin dröm, säger Jessica och tillägger:

– Jag känner fortfarande att jag är en del av familjen, hon stöttar mig till 100 procent, det vet jag i mitt hjärta. Men det kändes väldigt skönt att få den bekräftelsen att det inte finns några sura miner.

Kan du ta inspiration från henne?

– Den framgångssaga hon har gjort är så onårbar, det är så galet att jag inte ens kan jämföra mig med det. Det har aldrig varit vår målbild. Jag skulle inte säga att jag har haft henne som referens alls, jag ser upp till henne otroligt mycket, men vi har utgått från oss själva.

FOTO: TT

Annons