Jessica Wahlgren lider av pmds – lättnaden efter nya behandlingen

Jessica Wahlgren om pmds

Jessica Wahlgren har provat flera olika knep och mediciner för att få bukt med sin pmds.
Nu avslöjar tv-profilen att hon äntligen ska få hjälp och genomgå en grundlig utredning.

I Wahlgrens värld får tittarna följa bland andra Bianca Ingrosso, 25, och mamma Pernilla Wahlgren, 52. Övriga familjemedlemmar syns till med jämna mellanrum och det händer även att vänner till familjen flimrar förbi i realityserien. En av dessa är Jessica Wahlgren, 45, som tidigare var gift med Pernillas lillebror Linus Wahlgren, 44.

Trots att Jessica och Linus genomgick en skilsmässa för många år sedan har de fortfarande kontakt med varandra och umgås som vänner. Jessica råkar även vara en av Pernilla Wahlgrens bästa vänner så att ex-hustrun har en nära relation till sin ingifta familj råder det ingen tvekan om.

Jessica Wahlgren om sin pmds

I Wahlgrens värld är det nästan alltid en glad Jessica Wahlgren som tittarna får se. Hon och Pernilla älskar att skoja och skratta tillsammans. Men såklart är livet inte alltid en dans på rosor och sanningen är att Jessica Wahlgren har haft det väldigt tufft genom åren.

När Jessica gästade Bathina Philipsons podcast Bathina – en podcast i somras berättade hon för första gången att hon lider av pmds, vilket är en värre form av pms. Diagnosen har blivit en stor del av hennes vardag.

– Halva mitt liv går åt till att ha ångest. Alltså riktigt riktigt illa, sa hon i podden.

Första orden om nya behandlingen

Jessica Wahlgren har provat flera olika behandlingar och mediciner för att få bukt med problemen. I en intervju med Amelia berättade hon nyligen att hon har varit med i en studie på Karolinska där man testade ett nytt läkemedel mot pmds som verkade lovande.

Hon har sedan ett par månader tillbaka ätit antidepressiv medicin och vill ge det minst ett halvår innan hon bedömer ifall det har någon effekt på hennes diagnos.

Nu har Jessica tagit ett nytt stort steg i kampen mot sitt mående. På sin Instagram story berättar tv-profilen att hon ska prova en ny behandling.

– Nu har min hormonella resa tagit fart ordentligt, en gång för alla så tas det provet för att få en förklaring till varför man mår som man mår. Jag höll på att börja gråta när jag fick de här papprena och ba ”det är inte så konstigt att du mår du här för att ditt östrogen...”, jag fattar fortfarande inte jättemycket.

Det verkar som att Jessica Wahlgren har hittat en klinik som äntligen kan hjälpa henne med besvären, vilket hon är väldigt tacksam över.

FOTO: Dplay, Instagram

Senaste nytt