TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jessica Wahlgrens nya beslut efter orden om svåra kampen

04 sep, 2020 
Jessica Wahlgren
Jessica Wahlgren lider av en diagnos som påverkar hennes mående och vardag enormt.
Nu berättar tv-profilen om sitt nya beslut i kampen mot ett bättre liv.
– Det är faktiskt ingenting att skämmas för, säger hon.
Annons
5 saker du vill veta om skådespelaren Linus WahlgrenBrand logo
5 saker du vill veta om skådespelaren Linus Wahlgren

Make-up artisten Jessica Wahlgren, 45, syns ofta i Wahlgrens värld. Detta då hon är bästa vän med Pernilla Wahlgren, 52, som tidigare var hennes svägerska. Jessica var nämligen gift med Pernillas lillebror, Linus Wahlgren, 43, innan de valde att gå skilda vägar för åtta år sedan.

Efter skilsmässan från Linus har Jessica dejtat en del men det var först i sommar som hon för första gången avslöjade att hon har hittat kärleken på nytt. Det är ingen mindre än det tidigare tennisproffset Magnus Norman, 44, som har tagit henne med storm. Sedan relationsavslöjandet har Jessica börjat visa sin stora kärlekslycka i sociala medier och det är tydligt att hon trivs väldigt bra med sin nya pojkvän.

Jessica Wahlgren om dolda kampen

Allting är dock inte frid och fröjd i Jessica Wahlgrens liv. I juli valde hon att öppna upp sig om att hon sedan många år tillbaka lider av pdms.

– Det är som pms, men d:et står för depression. Så jag går ju ner i någon slags depression varje månad, förklarar hon i podcasten Bathina – en podcast.

Annons

Varje månad hamnar Jessica i en depression som vara i cirka sex dagar. Hon får även liknande symptom vid ägglossning, vilket innebär att diagnosen tar upp en stor del av hennes vardag.

– Halva mitt liv går åt till att ha ångest. Alltså riktigt riktigt illa.

Nya beskedet om hälsan

Jessica Wahlgren har provat flera olika mediciner och metoder för att underlätta besvären. I en ny intervju med Amelia berättar hon hur situationen ser ut idag.

– Jag var faktiskt med i en studie på Karolinska, där man testade ett nytt läkemedel mot PMS som verkar lovande. Men så visade det sig att jag hade hamnat i jämförelsegruppen och tillhörde dem som fick placebo. Så himla typiskt, säger hon till tidningen.

För någon månad sedan fick Jessica antidepressiv medicin utskrivet för första gången. Hon har tvekat på om hon ska berätta om det öppet, men känner nu att det är dags för en förändring.

– Vi måste prata mer om sådant här, och det är faktiskt ingenting att skämmas för. Jag har bara käkat det i en månad så jag vet inte om det funkar än, jag har tänkt ge det ett halvår, säger Jessica Wahlgren till Amelia.

FOTO: Ola Axman/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons