Artikeln innehåller reklamlänkar

Jessica Almenäs ärliga ord efter sjukskrivningen: ”Än är jag inte frisk”

Jessica Almenäs berättar om utmattningen

För tre år sen gick Jessica Almenäs in i väggen. Hon hade svår ångest, grät när hon skulle börja jobba och sjukskrevs för utmattningssyndrom.

I början av hösten 2015 började programledaren Jessica Almenäs, 42, märka av utmattningssyndrom. Hon var utbränd, gick in i väggen helt och sjukskrevs från jobbet på TV4. Men Jessica valde också att vara öppen om sin psykiska ohälsa. Något hon har hyllats mycket för.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Senast i höstas berättade hon i ett långt blogginlägg om den tuffa perioden och hur hon kämpat sig tillbaka.

”När blir man frisk egentligen? Blir man nånsin helt ”frisk”? Nej, jag tror faktiskt inte det. Man blir aldrig mer sig lik iallfall. En del av jaget är förlorat för alltid, på gott och ont”, inledde hon det inlägget med.

Och nu skriver hon åter ett inlägg om den tunga tiden på Instagram eftersom det var exakt tre år sedan de svåra problemen började:

”Jaha, då är det dags att börja jobba igen. För exakt tre år sen hade jag sån ångest att jag grät dagarna innan jag skulle börja jobba och en månad senare sjukskrevs jag för utmattningssyndrom”, börjar Jessica inlägget.

Hon förklarar sedan:

”Det har varit en lång väg tillbaka och än är jag inte helt frisk, kanske blir jag det aldrig. Men nu, tre år senare, känns iaf jobbet lustfyllt igen.”

Och även om hon hade det tungt för tre år sedan så har ju programledaren haft extremt mycket att glädja sig åt efter det. Jessica Almenäs lever idag i ett lyckligt förhållande med handbollsspelaren Patrik Fahlgren, 32. Förra sommaren fick hon sitt tredje barn Sam, 1, med honom och i början av året flyttade familjen ut till mysiga Bromma i västra Stockholm. Dessutom fick Jessica Almenäs i början av året vara med och bevaka OS i Sydkorea åt Kanal 5.

Jessica Almenäs 

Jessica Almenäs har tre barn.

Tillsammans med pojkvännen Patrik Fahlgren har hon sonen Sam.

Jessica Almenäs träder röda mattan när TV-priset Kristallen ska delas ut, 

Jessica Almen med programledarkollegan Anna Brolin.

LÄS OCKSÅ: TV4:s stöd till Jessica Almenäs under tuffa perioden – träffade läkare

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs efter kollapsen: Minnet är allvarligt skadat

FOTO: IBL, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN