LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jesper Parnevik om pengarna till barnen: ”Hamnat på fina orter”

05 dec, 2023 
JESPER PARNEVIK
Jesper Parnevik är en av världens bästa golfspelare och har därmed tjänat väldigt mycket pengar under årens lopp.
Nu berättar han hur han skämt bort barnen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mia och Jesper Parneviks barnbarnslycka – tankarna om en flytt till SverigeBrand logo
Mia och Jesper Parneviks barnbarnslycka – tankarna om en flytt till Sverige

Jesper Parnevik, 58, och Mia Parnevik, 55, har snart varit gifta i 30 år och fått barnen Peg, 28, Penny, 26, Philippa, 24, och Phoenix, 22.

Precis som många andra framgångsrika golfspelare tog Jesper och Mia sitt pick och pack och flyttade till USA. Barnen växte upp i Jupiter Florida, i lyxvillan som de kallade Casa Mia. Där hade de 1300 kvadratmeter och egen strand och brygga vid vattnet.

Idag bor Mia och Jesper en bit bort, lite närmare havet. Det nya huset är nästan 200 kvadratmeter stort, har tre sovrum, tre badrum, två balkonger, och ett ljust och öppet vardagsrum. Samt pool och en härlig uteplats.

Så mycket tjänar Jesper Parnevik på golfen

Att det inte gått någon nöd på familjen Parnevik är något som är säkert. Inkomstkällan har varit Jesper Parnevik.

Annons

Idag spelar han inte längre så mycket golf men han spelar då och då och det genererar fortfarande pengar. I Morgonpasset i P3 berättar Jesper att han fortfarande tjänar pengar i viss mån.

– Ja, jo det gör jag väl. Men sedan beror det ju på hur det går såklart. Om vi reser ihop allesammans, speciellt om man åker på lite finare ställen, eller ställen som ungarna gillar, då kommer ju hela det gänget in. Då är det svårt att tjäna pengar, säger han och fortsätter:

– För de förväntar sig fortfarande gratis hotellrum, gratis flyg och gratis mat och sådant där. Så då måste jag gå topp tre iallafall för att få det att gå runt.

Så har Jesper Parnevik skämt bort barnen

I radioprogrammet får Jesper då frågan om han skämt bort barnen.

Annons

– Ja… Det har vi ju eftersom de alltid rest med oss, säger han.

– Vi har skämt bort oss själva med det, inflikar Mia Parnevik.

Jesper fortsätter:

– Vi har alltid sett till så att varje vecka ska vara en rolig vecka och Mia har alltid hittat på roliga grejer med barnen och så vidare. Sedan så har vi hamnat på väldigt fina orter runt om i världen och sedan gillar ju inte jag sånt här bed and breakfast-stuk. Så om man får erkänna så har vi bott väldigt bra, säger han och tillägger:

– Och det gör ju att det blir väldigt kul att komma ut. Som när vi bodde på Pebble Beach, en av de vackraste ställena i världen och där är det ett väldigt fint hotell. Så att så fort jag spelar där kommer ju alla ungar in från överallt.

FOTO: ULF PALM/FLT-PICA, Karin Törnblom/TT

Annons