LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jesper Parneviks oväntade ord om prins Daniel: ”Stolta”

06 aug, 2023 
Prins Daniel, Jesper Parnevik
Jesper Parnevik försöker klämma in så mycket golf som möjligt i schemat.
Nyligen fick han den stora äran att gå en runda med självaste prinsen.
– Sverige ska vara stolta, säger Jesper om mötet till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prins Daniels och Jesper Parneviks golfrunda på ÖlandBrand logo
Prins Daniels och Jesper Parneviks golfrunda på Öland

Jesper Parnevik, 58, var en av våra främsta golfare och tillsammans med sin fru Mia Parnevik, 55, och deras fyra barn – Peg Parnevik, Penny Parnevik, Philippa Parnevik och Phoenix Parnevik – hade de realityserien Parneviks som minst sagt gick hem i stugorna.

Efter seriens succé blev hela familjen mycket offentliga och idag klassas de som några av våra mest folkkära tv-profiler.

Men det betyder inte att Jesper har lagt golfen på hyllan – tvärtom – med skillnad att han idag gör det för nöjets skull även om det just denna sommar blivit mindre golf än vanligt då hans dotter Penny när som helst ska föda sitt tredje barn.

– Så då har det inte blivit så många golftävlingar för min del, även om jag fortfarande vill spela så mycket som möjligt. Men det är upp till Penny. Hon har sagt att barnet är på väg i en vecka nu. Vi är väldigt spända just nu, berättade Jesper för Expressen.

Jesper Parneviks möte med Prins Daniel: ”Sverige ska vara stolta”

Men lite golf har det före detta proffset lyckats klämma in i schemat allt. Nyligen fick han den stora äran att gå en runda med självaste prins Daniel, 49. Och det visar sig att Jesper blev imponerad av prinsens golfkunskaper. Han är nämligen en stor entusiast och tog tidigare i somras en runda tillsammans med Annika Sörenstam.

Annons

Det var i samband med Kronprinsessan Victorias, 46, födelsedag på Öland som de fick chansen att ta sig ut på banan tillsammans och för Expressen berättar Jesper om dagen.

– Vi hade väldigt roligt och prinsen spelade väldigt bra. Sverige ska vara stolta över hans golf, säger Parnevik med ett leende.

Och nog kan man förstå att det var lite nervöst för prinsen att dels möta Jesper Parnevik och dessutom framför kamerorna som filmade.

– Hoppas man spelar lite bra golf, det vet man ju aldrig. Det finns åtta till tio kameror här som kan sätta press på mig. Ni får stötta mig, sa prins Daniel skämtsamt till Expressen.

Rundan mot NHL-stjärnan: ”Prins Daniel är bättre”

Ännu en profil som Jesper hann utmana i svingen var NHL-stjärnan Erik Karlsson som dessutom tilldelades Victoriapriset på Öland. Men riktigt lika imponerad var han inte här – däremot tvivlar han inte på att han kommer att bli bättre – för entusiasmen var det inget fel på.

– Erik är bra, eller bra ska jag inte säga… han försöker. Jag måste nog säga att prins Daniel är bättre. Men Erik är väldigt inbiten på golf, så om ett par år kommer han vara där uppe, säger Jesper.

FOTO: Mikael Fritzon/TT/Karin Törnblom/TT

Annons