Jesper om sin brors sjukdom: ”Jag gjorde allt jag kunde”

I torsdagens avsnitt av Let's Dance dansade Jesper Blomqvist för sin bror som varit svårt sjuk i cancer. Jesper beskriver det som en tuff period i livet och berättar för Hänt att han gjorde allt han kunde för att han skulle bli frisk.

 I gårdagens avsnitt av Let’s Dance tillägnade Jesper Blomqvist, 43, sin “American smooth” till sin sex år yngre bror Joakim. För några år sedan var Joakim drabbad av cancer, en period i livet som var Jesper beskriver som extremt tuff. 

– Han drabbades av cancer och som vanligt när det gäller den vidriga sjukdomen så är det tufft. Man vet inte hur det ska gå, säger Jesper till Hänt efter sändningen.

Hans bror fick genomgå behandlingar och det var en tid i ovisshet. 

– Det är ju många som får ett negativt besked också det är en väldigt otäck sjukdom. Det är det som är jobbigt också, att man visste att det kunde gå åt andra hållet, säger han.

I och med den här dansen kom känslorna tillbaka för Jesper tillbaka som han kände när hans bror var sjuk. Han minns att han gjorde allt i sin makt för att stötta honom.

– Jag bodde i England då men jag gjorde allt jag kunde. Jag googlade och pratade med doktorerna i England. Men sen visade det sig att Umeå var fantastiskt bra på den här sjukdomen, berättar han.

Idag är Jespers bror friskförklarad. 

LÄS OCKSÅ: Jespers barnlängtan – vill skaffa syskon till sonen

SE OCKSÅ 

JESPER BLOMQVIST OM INVITERNA FRÅN KVINNOR