jesper börjesson

Jesper Börjesson talar ut om tunga sjukdomskampen: ”Vidrigt”

JESPER BÖRJESSON

Nyhetsmorgon-prodilen Jesper Börjesson har nyligen gått igenom en tuff sjukdomskamp. Nu berättar han om måendet idag.
”Äntligen någorlunda frisk”, skriver han.
Johan Macéus om förändringarna i Nyhetsmorgon
0:21

Efter reklamen: Johan Macéus om förändringarna i Nyhetsmorgon

(0:21)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon har sänts i många år på TV4. Faktum är att programmet nyligen firade hela 30 år, sedan första avsnittet sändes.

En journalist som jobbade med programmet i 14 år är Jesper Börjesson, 51. Han kom till kanalen tidigt i sin karriär, då med lokala redaktionen TV4 Jönköping. Därefter fick han jobbet som nyhetsankare i TV4-Nyheterna innan han bestämde sig för att börja på Nyhetsmorgon år 2006.

Men januari 2020 tog han ett stort beslut för karriären och valde att lämna att lämna Nyhetsmorgon för gott.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför lämnade Jesper Börjesson Nyhetsmorgon

I en intervju med Aftonbladet berättade Jesper mer om beslutet och varför han valde att lämna programmet.

– Jag hade varit på TV4 i drygt 25 år och hade i princip gjort det mesta som man kunde göra. Jag började fundera på om man kunde hitta på något annat och vad det i så fall skulle kunna vara. Då fick jag sedan den här frågan och det lät jättespännande men också läskigt. Man är i sin bubbla och så tror man att man bara kan det som man gör i just den bubblan, berättade han.

Idag jobbar Jesper på ett teknikkonsultföretag,

– Det är väldigt roligt och jag arbetar bland annat med det som valrörelsen handlade om, som energipriser, kärnkraft, solkraft och vindkraft. Jag berättar helt enkelt om det vi gör. Jag har också startat en intervjukanal på Youtube och en podcast där jag träffar olika nyckelpersoner i den här branschen. Det är lite nytt, men ändå sådant som jag höll på med tidigare, men i en annan kontext.

Jesper Börjessons sjukdomsbesked

Men de senaste veckorna har Jesper lyst med sin frånvaro. Det är nämligen så att han drabbats av en tuff sjukdom.

”Efter en vidrig influensa och en riktigt tuff lunginflammation på det är jag idag äntligen någorlunda frisk .Det firas med smoking och glitter.”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Men den verkliga anledningen till smokingen är att idag firar vi Rejlers 80 år med en pampig direktsänd gala för alla våra anställa i fyra länder. Suveränt husband, grym jury, fina priser och fantastiska gäster. En ära att få vara en av programledarna. Nu satsar jag för övrigt på att vara frisk ett tag framöver.”

Hänt har sökt Jesper för en kommentar.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN