LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jesper Blomqvists avslöjande om Mästerkocken – det visades inte i tv

14 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Jesper Blomqvist.
Nu har vinnaren i Sveriges Mästerkock VIP korats och vinnaren blev ingen mindre än den favorittippade fotbollslegendaren Jesper Blomqvist.
Nu avslöjar han detaljen om det tv-tittarna aldrig fick se.
Annons
Gudrun Schymans stora utmaning i Sveriges mästerkock VIP: "Stressande"Brand logo
Gudrun Schymans stora utmaning i Sveriges mästerkock VIP: "Stressande"

Jesper har för vana att stå som vinnare vid tävlingsarrangemang då han medverkat i flera underhållningsprogram och även där tagit hem vinsten.

Ett av Sveriges mest populära matlagningsprogram, Sveriges Mästerkock VIP har nått sitt slut. Segrare blev den före detta fotbollslegendaren Jesper Blomqvist, 48 som i finalen ställdes mot tv-profilen och floristen, Karl-Fredrik Gustafsson, 36.

Jesper har för vana att ställa upp i underhållningsprogram då han medverkat i flera satsningar och även där tagit hem vinsten. Hösten 2008 medverkade han i TV4:s tävling Stjärnor på is, 2009 medverkade han i TV3:s underhållningssatsning Superstars, 2013 kom han på fjärde plats i SVT:s Mästarnas mästare och 2017 tog han hem vinsten i TV4:s Let’s Dance. Förra året tog han även hem vinsten tillsammans med sin gamla fotbollskollega Marcus Allbäck, 49, i Hela Kändis-Sverige bakar.

Jesper Blomqvist favorittippad hos tittarna

När Hänt når Jesper berättar han om den hektiska tiden kring inspelningen och att det i princip var matlagning dygnet runt för hans del.

Annons

– Det var extremt hektiskt på alla sätt och vis. Det krävdes mycket träning med att försöka lära sig grejer som man kanske kunde ha nytta av. Det var mycket matlagning där ett tag, säger vinnaren och fortsätter:

– Jag stod hemma och testade lite och höll på. Det var matlagning dygnet runt en period.

Avslöjandet om inspelningarna – det tittarna inte fick se

Inför kvällens finalavsnitt kunde Jesper avslöja en detalj som tv-tittarna inte fick ta del av.

– Det mesta kommer nog med i tv, de har varit ganska frikostiga med att visa tittarna vad som händer. Det som inte syns är hur extremt stökigt det kunde bli ibland, säger han till Hänt.

Vidare fortsätter han berätta att det framför allt var hans egen bänk som blev stökig då han inte alls fokuserade på städningen under programmet.

– Det blev otroligt stökigt ibland på min arbetsbänk. Vi fick även hjälp med städningen efteråt, säger han.

FOTO: TV4

Annons