Jesper Bengtssons ilska efter Marcelo Peñas stora svek

Jesper Bengtsson och Marcelo Pena

Radarparet Jesper Bengtsson och Marcelo Peña höll varandra om ryggen i Paradise hotel 2019.
Men fick Jesper någonsin de utlovade vinstpengarna? Och hur ser egentligen relationen mellan de tidigare bästa vännerna ut idag?
För Hänt berättar nu Jesper sanningen om det brutala sveket.
– Jag tycker rent ut sagt att det är vidrigt, säger han.
Även Marcelo väljer att berätta sin tolkning av situationen för Hänt.
Slå på ljud

Dokusåpaprofilerna Jesper Bengtsson och Marcelo Peña medverkade tillsammans i Paradise hotel 2019. Duon, som tätt höll ihop under spelets gång, var redan bästa vänner innan sin medverkan i programmet.

När Marcelo kammade hem vinsten med Erica Lindberg stod det direkt klart att han skulle kasta kulan – detta på grund av att han och Jesper beslutat sig för att dela på pengarna. I den klassiska kulceremonin rök kulan rakt ner i backen på 500 000 kronor och Marcelo stod som ensam vinnare av vinstsumman.

– Jag lovade utav hela mitt hjärta att jag kommer att dela pengarna med Jeppe, vad som en händer, sa Marcelo i programmet.

Starka känslorna efter sveket

Flera månader har nu gått sedan pengarna sattes in på Marcelo Peñas konto men Jesper har fortfarande inte sett röken av summan han blivit lovad. När Hänt når Jesper berättar han om det stora sveket.

–Det är en vän jag umgåtts med sedan 2016, fyra-fem gånger i veckan. Vi gjorde allt tillsammans, säger Jesper och fortsätter:

– Vi hade inget skriftligt avtal utan vi hade ett muntligt. Vi tog i hand på det och hade snackat långt innan vi skulle åka till Mexiko.

Vidare förklarar Jesper att han blivit lovad att vänta tills skatteåterbäringen i april kom, för att sedan få sina pengar. Men inte heller då dök de upp.

– Jag har väl trott på honom hela tiden. Jag menar det är väl sånt vänner är till för – att man ska kunna lita på varandra.

”Jag ligger sömnlös på nätterna”

Det är inte bara de uteblivna pengarna som Jesper Bengtsson känner sig besviken över. Det tidigare radarparet har även tappat sin relation i pengarbråket.

– Sen typ i april så har han knappt hört av sig, knappt svarat i telefon liksom. Han kan inte svara på frågorna, jag har förklarat exakt hur jag känner, att jag ligger sömnlös på nätterna och att det har varit väldigt jobbigt. Men ingen som helst empati överhuvudtaget.

– För mig så är det helt obeskrivlig, för om det hade varit jag så hade jag inte ens funderat. Jag hade dragit över pengarna direkt.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Jesper om framtiden för vänskapen

När Marcelo och Jesper har pratat med varandra om pengarna ska Marcelo ha menat att han inte haft en ekonomisk möjlighet att dela med sig av vinsten.

– Det där är bara bullshit. Att man då tatuerar halva kroppen, köper hund, köper massor med saker till sin lägenhet och sen säger att man inte har några pengar till sin polare som man har lovat.

– Han har drunknat i sina egna lögner. Jag tycker rent ut sagt att det är vidrigt.

Om Jesper och Marcelo kommer att kunna hitta tillbaka till sin tidigare vänskap återstår att se. Men i nuläget känner sig Jesper sviken över den tidigare vännens handlingar.

– Jag vill inte ens ha såna människor i mitt liv, som blåser en, säger Jesper Bengtsson.

Marcelos ord om händelsen

När Hänt når Marcelo förklarar han att de har olika sätt att se på händelsen.

”Jesper vet att jag behövde de pengarna och hade saker att betala och att tro då att man ska kunna få hälften är ett omoget sätt att se det hela på då de är jag i slutändan som kommer få skatta på hans pengar och så vidare”, skriver Marcelo i ett meddelande till Hänt.

Han menar även att han själv anser sig som värdig vinnare av pengarna då hans insats i programmet resulterade i vinsten.

”Att jag klev in dag ett, hade alla tjejer i princip att spela med och aldrig åkte ut samt att jag kastade på 500 tusen ser jag som en jävligt stark och värdig vinst. Att Jesper ska påstå att jag värdesätter pengar före vänskap tycker jag låter konstigt, för vänder vi på det så kan man på ett moget sätt säga att en riktig vän aldrig skulle tigga pengar av någon eller hota med att säga upp vänskapen, om mina nära vänner skulle kunna vinna pengar skulle jag gjort allt för dem så att de skulle vinna utan att jag skulle kräva något tillbaka, det är för mig riktig vänskap!”

 

FOTO: Patricia Recourt/Viafree

SENASTE NYTT!