TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jens Hultén nära bli vräkt – berättar om svåra missbruket

17 sep, 2021 
AvCharles Thulin
Jens Hultén och Gunilla Backman.
Skådisen Jens Hultén öppnar nu upp sig om svåra missbruket.
– Jag höll på att bli vräkt.
Annons
Julia Ragnarsson om relationen till Dilan GwynBrand logo
Julia Ragnarsson om relationen till Dilan Gwyn

Jens Hultén, 57, har vi sett i Johan Falk-filmerna, som Bond-skurk och buse i Mission: Impossible. Nu är stjärnan aktuell i tv-serien Två systrar där han spelar en pappa med alkoholproblem som ser sig som en fri själ.

– Jag har känt många sådana själv, och även jag själv förr i tiden, att man snackade om stora roller på gång medan man satt på lokala puben och krökade istället. Det blir ingenting av snacket, för det andra kommer i vägen. Och det är högst mänskligt, säger Hultén till Aftonbladet.

Amanda Schulman, Hannah Widell, Julia Ragnarsson, Dilan Gwyn, Hannes Fohlin, David Larson, Jens Hultén , Lia Boysen inför Två systrar.
Jens Hultén 2021 med Amanda Schulman, Hannah Widell, Julia Ragnarsson, Dilan Gwyn, Hannes Fohlin, David Larson och Lia Boysen som medverkar i tv-serien Två systrar.
Annons
Mikael Tornving, Jens Hultén och Jakob Eklund inför Johan Falk 2013.
Jens Hultén flankerad av medskådespelarna Mikael Tornving och Jakob Eklund inför Johan Falk 2013. I filmserien spelar Hultén busen Seth Rydell.

Han kan relatera till sin rollfigur, Hultén var själv missbrukare fram till 35-årsåldern. I 22 år har han nu varit nykter.

Så blev Jens fri från missbruket

Sina år av missbruk tänker han sällan tillbaka på.

– Men å andra sidan finns det där som en påminnelse för mig om jag blir lite bekväm och tycker att livet är tråkigt och jag gnäller för ingenting, då kan jag tänka: ”Okej Jens, var var du för 22 år sedan när du satt där i din unkna lägenhet och höll på att bli vräkt och inte kunde pröjsa hyran och inte fick några jobb och hjärtat slog för att du hade för högt blodtryck av alkohol och droger? Hur mår du i dag? Skitbra”, säger Hultén.

Annons

Han gick tidigare på möten för att hantera och komma ifrån missbruket.

Jens Hultén och Gunilla Backman.
Jens träffade fästmön Gunilla Backman på jobbet, i Peter Jöbacks show på Cirkus.

– Jag bearbetade det där och då under den perioden, och sedan krävdes det flera år av terapi och möten och allting sådant för att verkligen landa i det. Och då kände jag det, att jag var klar.

Hultén är förlovad med musikalartisten Gunilla Backman, 56.

– Sedan kanske vi gifter oss när vi är 75.

Foto: TT

Annons