Idol 2023 marknadsföring banner

Jenny Strömstedts varning efter meddelandena – nu visar hon

22 aug, 2022 
https://image.hant.se/Felicia-3.jpg.jpg?imageId=8444591&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Felicia Hovryd
Programledaren Jenny Strömstedt har en ljusgul klänning.
Jenny Strömstedt har fått nog.
Nu visar hon upp de meddelanden hon får efter sin medverkan i tv under valet.
Annons
Niklas Strömstedt om relationen till killarna i GES: ”Rollerna är satta”
Niklas Strömstedt om relationen till killarna i GES: ”Rollerna är satta”

Många börjar dagen framför TV4:s Nyhetsmorgon och under åren programmet blivit en storfavorit hemma i sofforna och likaså programledarna för programmet.

Ofta möts tittarna av programledare så som Jenny Strömstedt, 50, Anders Pihlblad, 54, och Maria Forsblom, 35, Steffo Törnquist, 66, och Jenny Alversjö, 48.

Sofia Geite ersätter Jenny som duo med Steffos i Nyhetsmorgon

Genom åren har tittarna ofta sett Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i programledarduo i Nyhetsmorgon, men under senaste året har duo sällan synts tillsammans.

För Hänt har TV4 tidigare berättat att programledarna kan variera dag för dag. Vanligtvis är det Jenny som leder programmet på lördagar och har i år stort fokus på valet.

Numera syns Steffo oftare leda Nyhetsmorgon tillsammans Sofia Geite, 40. Och tidigare i år avslöjade Sofia för Hänt att hon nu har fått fredagen som sin fasta arbetsdag och har alltså ersatt Jenny som Steffos vapendragare i programmet.

Annons

– Jag trivs jättebra. Jag har varit där i två år nu och kör varje fredag med Steffo som jag tycket är fantastisk. Det är jättekul och jag hoppas på att få fortsätta, sa Sofia till Hänt.

Visar upp meddelandena – efter Jennys framträdande i tv

Trots att programledarna verkar ha roligt på jobbet finns det även en baksida med att synas i tv. På Instagram visar Jenny Strömstedt nu upp de sexistiska meddelandena hon får efter att hon var i tv-rutan.

Bland annat har programledaren fått nakenbilder skickat till sig i och bilden på Instagram skriver hon:

”Nu när valet närmar sig ökar trollen sin aktivitet i sociala medier. Extra viktigt för ALLA att vara källkritiska – är detta sant? Vem är avsändaren och varför? ...och varför har de tubsockorna på men inga kallingar?”

Annons

Jenny delar även en annan bild på ett meddelande hon fått på sin Instagram.

”Hej Jenny ursäkta mig men det är du som är mannen ert förhållande om”, skriver personen och fortsätter:

”Försök vara snäll mot dig Niklas ... tagga ner”

I bilden på Jennys Instagram skriver hon hur trollen ofta ”attackerar” personer som jobbar med valet och framförallt kvinnor, men hon skriver även att meddelandena hon får inte är någonting som påverkar henne.

FOTO: TV4

Annons