Bilderna väcker starka reaktioner – efter Steffo Törnquist och Jenny Strömstedts splittring

Steffo och Jenny
Exklusivt

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist ledde Nyhetsmorgon ihop i över ett decennium men plötsligt splittrades duon oväntat.
Efter att Steffo nu delat med sig av bilder på sig och Jenny strömmar det in starka reaktioner från TV4-tittarna.
0:33

Efter reklamen: Steffo Törnquist svar på tittarnas kommentarer om hans nya look

(0:33)

Slå på ljud

I över 20 års tid har vi sett Steffo Törnquist, 66, i TV4:s Nyhetsmorgon. Han är en av de profiler som många kanske förknippar allra mest med programmet. För Hänt avslöjade Steffo dock nyligen att han planerar att gå ner i tid, redan framåt hösten.

Efter valet kommer Steffo nämligen att halvera sin arbetstid med Nyhetsmorgon.

– Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sa Steffo då till Hänt.

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedts tid ihop

Under Steffos tid i programmet har han lett skutan med många olika kollegor. Men någon som stått bredvid Steffo i allra flest sändningar måste ändå vara Jenny Strömstedt, 49. Duon kom nämligen att bli en av de absolut populäraste när de tillsammans sände programmet ihop två dagar i veckan i cirka 15 års tid.

I samband med Steffos födelsedag 2020 skrev Jenny på Instagram om kärleken till kollegan på Instagram.

”Han är en PROFIL! Det måste man säga. Det finns få andra jag kan skratta med så mycket åt så fåniga saker som Steffo Törnquist och samtidigt ha samtal om det allra mest väsentliga i tillvaron. Idag fyller han ÅR och måste firas med hurrarop och skumbananer. Ser mkt fram emot att jobba tillsammans mer under våren!”

Men på senaste har radarparet inte syns ihop, Steffo har istället sänt med andra programledare och Jenny har oftast lett Nyhetsmorgon solo under helgerna. Vad anledningen till denna splittring handlar om är oklart. Kanske har programledarna bara haft önskemål om olika arbetsdagar.

Tittarnas starka reaktioner efter splittringen: ”Tittar inte lika ofta”

Något som däremot är tydligt är att tv-tittarna saknar duon. Tidigare i veckan publicerade Steffo ett inlägg med gamla bilder på sig och Jenny från när de bevakat Almedalen under årens gång. I kommentarsfältet uttrycker följarna sin saknad.

”Saknar denna duon. Helt oslagbar”, skriver en person.

”Håller med, tittar inte lika ofta längre pga det”, skriver en annan.

”Bästa duon. Saknar er tillsammans på torsdags och fredagsmornarna”,skriver en tredje.

”Saknar när ni jobbade ihop”,skriver en fjärde.

Sofia Geite tar över rollen

Det verkar inte heller som att Jenny och Steffos splittring är en tillfällighet. För Hänt berättar nämligen Sofia Geite, 40, att hon har fått fredagen som sin fasta arbetsdag så det låter inte längre som att hon bara täcker upp för Steffos parhäst Jenny.

– Jag trivs jättebra. Jag har varit där i två år nu och kör varje fredag med Steffo som jag tycket är fantastisk. Det är jättekul och jag hoppas på att få fortsätta, säger Sofia.

Hänt har sökt Steffo, Jenny och TV4 för en kommentar.

Foto: TT, TV4, Instagram

SENASTE NYTT!