Jenny Strömstedts utseendeförvandling i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt Nyhetsmorgon

När Jenny Strömstedt var programledare för Nyhetsmorgon i lördags la flera tittare märke till att hon såg lite annorlunda ut.
Nu hyllas TV4-profilens nya look i sociala medier.

TV4-profilen Jenny Strömstedt, 47, har många bollar i luften. Hon är programledare för Nyhetsmorgon ett par dagar i veckan samt syns i Brottsjournalen tillsammans med kriminologen Leif GW Persson, 74, varje tisdag. Under hösten ska hon även spela in nya avsnitt av succéserien Tillsammans med Strömstedts, som hon leder ihop med maken Niklas Strömstedt, 61.

De senaste månaderna har tittarna inte fått se lika mycket av Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon. När Hänt träffade henne i september avslöjade hon anledningen till sin frånvaro i rutan.

– Jag har valt att gå in och göra de här lördagarna och då lägger man ner mer tid på det redaktionella arbetet och sådär. Så jag jobbar ju lika mycket. Men det går ju så himla bra för Nyhetsmorgon, vi har slagit tittarrekord på helgerna, så det är jättekul!, sa hon då.

TV4-tittarna hyllar Jenny Strömstedts nya frisyr

I lördags var det återigen dags för Jenny Strömstedt att styra skutan i Nyhetsmorgon. Hon gästades då bland andra av Dominika Peczynski och Anders Borg samt komikern Johanna Nordström.

Inför sändningen la TV4 upp en bild på programledaren på Nyhetsmorgons Instagram-konto och nu reagerar flera personer på att Jennys frisyr är lite annorlunda. Vi är vana vid att se hennes blonda svall hänga fritt men under denna sändning valde Jenny istället att föna bak sitt hår.

Resultatet verkar gå hem hos Nyhetsmorgon-tittarna som nu hyllar hennes utseendeförändring i kommentarsfältet.

”Snygg i håret och fin klänning”, skriver en person.

”Va fin du är i den frisyren”, skriver en annan.

Jenny Strömstedts tidigare utseendeförvandling

Det här är inte första gången tittarna uppmärksammar Jenny Strömstedts frisyr. När hon kom tillbaka till Nyhetsmorgon efter sommarledigheten var det flera personer som la märke till att hon bytt ut den axellånga frisyr som hon tidigare hade mot en kortklippt frisyr som slutar vid halsen. Även då uppskattades looken av TV4-tittarna.

”Jenny, din nya frisyr är underbar. Du klär verkligen i den”, skrev en person i en kommentar vid tillfället.

När Hänt träffade Jenny ett par dagar senare berättade hon själv om förvandlingen.

– Jag ville göra om lite för att det var lite slitet, så blev det som det blev, sa hon när Hänt träffade henne på Kristallengalan och fortsatte:

– Vad roligt att de lägger märke till sådant som man knappt märker själv.

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT, Eero Hannukainen/TT