Jenny Strömstedts nya hälsobesked efter plötsliga kollapsen

Efter kollapsen i direktsändning – Jenny Strömstedts besked om framtiden

TV4-tittarna har varit oroade för Jenny Strömstedts hälsa sedan hon svimmade i direktsändning.
I en kommentar på Instagram berättar Nyhetsmorgon-profilen hur hon mår idag.

För en månad sedan visade TV4 det extrainsatta programmet Mordet på Olof Palme. När förundersökningsledare Krister Petersson redogjorde för polisens senaste besked i fallet föll programledaren Jenny Strömstedt, 47, plötsligt ihop på golvet. De chockade tittarna kunde höra någon ropa Jennys namn innan kanalen avbröt till reklam.

När reklamavbrottet var över dök Anders Kraft, 51, upp i rutan istället. Han berättade då att TV4-kollegan under omständigheterna mådde bra men att han skulle ta över programledarrollen resten av kvällen.

– Jenny mår bra. Det hela kommer lösa sig, sa Anders Kraft i direktsändning.

Jennys comeback i Nyhetsmorgon

Det dröjde inte många timmar förrän Jenny Strömstedt skrev ett inlägg på Instagram där hon berättade om vad som inträffat.

”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig”, skrev hon i inlägget.

Trots att det inte var någon större fara med Jenny Strömstedt syntes hon inte till i Nyhetsmorgon dagarna efter kollapsen. Efter att ha vilat upp sig ett tag kom hon med beskedet att hon skulle återvända till jobbet den 18:e juni.

Sedan dess har tittarna precis som vanligt fått se Jenny styra skutan i Nyhetsmorgon flera dagar i veckan och det verkar som att hon är tillbaka till sitt vanliga, pigga och glada jag.

Avslöjar nya glädjebeskedet

Tidigare i juli avslöjade Jenny Strömstedt en spännande nyhet. Hon ska nämligen släppa en barnbok med titeln Barn som förändrat världen. I ett inlägg på Instagram berättar TV4-profilen mer om boken, som kommer att finnas i butik i höst.

”Än så länge går den bara att förbeställa (länk i profil) men eftersom den nu går i tryck MÅSTE JAG visa det fina omslaget av superduperbegåvade illustratören Beata Boucht, skriver hon intill en bild på boken.

Det här är inte den första boken Jenny Strömstedt givit ut. Tillsammans med journalistkollegan Kristina Thulin har hon skrivit hela fyra böcker på på temat jämställdhet.

Beskedet om hälsan efter kollapsen

Det händer mycket kul i Jennys liv just nu. Men sedan kollapsen i direktsändning har hon varit relativt förtegen kring sin hälsa.

I kommentarsfälten till hennes inlägg på Instagram är det tydligt att följarna inte har glömt händelsen och Jenny får ofta frågor om hur hon mår. Häromdagen valde hon att besvara just en sådan kommentar och kommer då med ett nytt hälsobesked – en månad efter kollapsen.

”Jag mår bra – tack för omtanke”, skriver Jenny Strömstedt, följt av ett rött hjärta.

FOTO: TT, TV4