LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jenny Strömstedts första ord efter kollapsen i direktsändning

10 jun, 2020 
Jenny om kollapsen
Jenny Strömstedt kollapsade plötsligt under direktsändningen av Mordet på Olof Palme.
Nu berättar programledaren själv om de dramatiska scenerna som utspelade sig för TV4-tittarna.
Annons

Jenny Strömstedt och Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

Under onsdagen var Jenny Strömstedt programledare för Mordet på Olof Palme på TV4:s. När förundersökningsledare Krister Petersson redogjorde för polisens senaste besked i fallet, fick tittarna plötsligt sig en chock.  Mitt under sändningen hände det oväntade när Jenny föll ihop på golvet – mitt i direktsändning. TV4-tittarna kunde höra någon säga ”Jenny? Jenny?” innan kanalen bröt till reklam.

Anders Kraft tog över programmet

När reklamen var över och sändningen tillbaka syntes programledaren Anders Kraft i rutan istället. Det visade sig att han tvingats ta över sändningen och inledde med att förklara situationen.

– Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan, säger han i programmet.

Han försäkrar även tittarna om att Jenny mår bra och att sändningen forsätter som planerat men med honom i spetsen och att Jenny istället får vila upp sig.

Annons

– Hon har gått ut själv och för säkerhets skull så passar vi på att slänga in mig. Ni får hänga med så gott det går. Jenny mår bra. Det hela kommer lösa sig, säger han.

Jennys egna ord om händelsen

Nu har Jenny skrivit ett inlägg på Instagram om kollapsen, detta intill en bild på sin katt Kerstin.

”Lite som den här bilden på en ung Kerstin Strömstedt känner jag mig efter dagens sändning. Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det. Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig”, skriver hon och fortsätter:

”Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig. Tack för alla fina kommentarer. Det värmer in i hjärteroten. Ps. Jag kommer aldrig sluta fundera på varför mitt livs första svimning nödvändigtvis måste ske i direktsändning. Kan tänka mig tusen bättre tillfällen. Kerstin påstår dock att hon aldrig i livet skulle swimma , det är alldeles för obehagligt med vattnet. PS2. Anders Kraft är en hjälte.”

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT, Karin Törnblom/TT

Annons