Jenny Strömstedts besked om Nyhetsmorgon efter kollapsen

Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt har inte synts till i rutan de senaste veckorna.
Istället har hon varit på sitt landställe tillsammans med maken Niklas.
Nu avslöjar programledaren när hon är tillbaka i Nyhetsmorgon efter den långa pausen.

Tv-profilen Jenny Strömstedt, 47, är ett välbekant ansikte för tittarna. Hon började jobba på TV4 under gymnasietiden, då som receptionist, och 2005 blev hon en av programledarna för Nyhetsmorgon. Numera får vi se henne i rutan flera dagar i veckan, ofta tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 64.

Jenny arbetar dock inte bara med Nyhetsmorgon. Ihop med maken Niklas Strömstedt, 61, gör hon relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedt och tidigare i år var hon aktuell med ännu en säsong av Brottsjournalen, där även kriminologen Leif GW Persson, 75, medverkar.

Den senaste säsongen av Brottsjournalen blev Leifs sista. Vem Jenny kommer att leda programmet tillsammans med nästa gång är ännu oklart.

Jenny Strömstedt om kollapsen

Det råder ingen tvekan om att Jenny Strömstedt är en person med många bollar i luften. För en månad sedan fick hon ännu ett uppdrag på TV4, nämligen att styra skutan i det extrainsatta programmet Mordet på Olof Palme.

Mitt i direktsändning fick TV4-tittarna en chock när Jenny plötsligt förlorade medvetandet och föll ihop på golvet. Hon ersattes då av Anders Kraft, 51, som meddelade att hans kollega under omständigheterna mådde bra. I ett inlägg på Instagram förklarade Jenny vad som egentligen hände.

”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig”, skrev hon i inlägget.

TV4-profilens nya hälsobesked

Efter kollapsen försvann Jenny från rutan ett par dagar. Hon återvände till Nyhetsmorgon i slutet på juni – men bara för en kort period. På midsommarafton fick TV4-tittarna se henne tillsammans med Steffo i morgonshowen men sedan dess har hon lyst med sin frånvaro.

På Instagram har Jenny varit desto mer närvarande och delat med sig av flera inlägg om vad hon har för sig. Det verkar som att hon och maken Niklas Strömstedt njuter av sommaren och har flytt till sitt landställe på Smådalarö.

Pausen har varit välbehövlig för Jennys del och i en kommentar på Instagram berättade hon nyligen att hon mår mycket bättre idag, en månad efter händelsen i direktsändning.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Då är Jenny Strömstedt tillbaka

Eftersom det är sommar får Nyhetsmorgon-tittarna numera se lite mindre välbekanta ansikten i programmet. Flera av personerna i originaluppsättningen är på semester, precis som Jenny Strömstedt.

I sociala medier är det tydligt att många människor undrar när Jenny egentligen kommer tillbaka till jobbet, vilket hon nu väljer att avslöja i en kommentar till ett inlägg.

”I augusti”, skriver Jenny Strömstedt.

FOTO: TV4