LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jenny Strömstedt om svartsjukan mot bonusbarnen

23 mar, 2017 
AvOla Brising
I "Tillsammans med Strömstedts" berättar programledarna Jenny och Niklas även mycket om sig själva. I kvällens avsnitt får vi höra om problemen de hade då de först blev ett par och vad Jenny irriterar sig på hos Niklas.
Annons

I kvällens “Tillsammans med Strömstedts” på TV4 är det Felix, 50, och Clara Herngren, 43, som Niklas, 58, och Jenny Strömstedt, 44, åker och hälsar på i familjens sommarhus i Bodrum, Turkiet. I den del av programmet där makarna Strömstedt går i egen parterapi säger Jenny till terapeuten:

– Felix och Clara träffades ju när de fortfarande var i andra relationer med barn och jag kan inte riktigt tänka mig något värre.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon funderar och fortsätter:

– Jag blir ändå glad när jag hör om bonusfamiljer som får ihop det.

Jenny konstaterar senare i programmet för terapeuten:

– Vår bonusfamilj blev också ganska bra till slut, men det har nog att göra med att det gick så långsamt.

Niklas flikar in att det hjälpte att de bodde nära varandra länge innan de flyttade ihop. Barnen kunde bli kompisar innan de började bo ihop. Sen säger Jenny:

Annons

– Många som tittar på våran situation, eller Felix och Clara som skiljer sig med barn, kanske tycker det är superegoistiskt och lättvindigt och att man måste pröva längre. Men jag skulle vilja säga, att skilja sig med barn är den största anti-egoistiska handlingen man kan göra.

Hon förklarar:

– Man måste verkligen vara jättestor som människa och sätta sina egna behov efter någon annanstans, svälja förtret och inte reta upp sig på exets nya, alltid sätta barnen först. När bonusbarnen kommer in måste ju deras relation med den nya partnern också gå först. Det är rätt mycket man måste jobba med sig själv för att det ska bli bra.

Niklas bryter in igen:

– Man kan jobba hur mycket som helst, men det finns de där primitiva känslorna… Typ svartsjuka eller illvilja eller missunnsamhet.

Hans fru är snabb med att förklara:

– Det här är så fula saker så det kan man inte prata om, att man kan bli svartsjuk på ett bonusbarn som tar upp mycket tid, plats och utrymme hos den man är nyförälskad i. Det kunde jag nog känna ibland, men jag måste faktiskt säga att jag tycker jag höll mig. Det var ingenting som jag någonsin tog ut.

Annons

– Nej, håller Niklas med.

– Plus att vi alltid kunde prata med varandra. Vi vågade faktiskt snacka om de här grejerna ihop, avslutar Jenny det hela och ler kärleksfullt mot maken.

Terapeuten frågar vad de tror det är som får en relation att hålla. Båda tror det handlar om att man måste veta att man finns med i den andra människans liv och tankar, att man måste intressera sig för den andres tankar och drömmar. Jenny känner sig extremt sedd av Niclas och berättar för terapeuten:

– Vi är ganska tydliga med när vi tycker att den andra inte bryr sig tillräckligt. Vi skickar små sms, “Hatar du mig?”, när vi inte har hörts på ett par timmar.

Då det kommer till skilsmässor har Jenny en del tankar:

– Killar verkar stå ut mycket mera. Bara det är lugnt hemma och de får ligga ibland så är det liksom okej på nåt sätt. Så står tjejerna där och vill ha någon slags fördjupad förståelse, dialog och bekräftelse.

Efter en mysig middag med Felix och Clara i Turkiet berättar värdarna att de sällan klagar på varandra då Niklas trevande säger till Jenny:

Annons

– Jag kan få skäll om du kommer hem och jag inte har tänt ljus och så där..

– Men inte tänt ljus?, hugger Jenny tillbaka.

Niklas förklarar att han ibland inte märker att det blir mörkt ute för att han är djupt försjunken i någonting han håller på med. Men Jenny bestämmer sig för att ta tjuren vid hornen och förklara vad det är hon irriterar sig på. Hon målar upp en bild:

– Kommer ni ihåg när ni var små, kom hem, satte nyckeln i låset och så stod det någon och lagade mat och radion var på. Det var mysiga lampor och doftade gott. Man bara “Åh vad det är härligt att komma hem”.

Så beskriver hon hur det är ibland då hon kommer hem till Niklas:

– Så kommer man hem, vet att någon är hemma och det är typ grannens matos som kommer. Det är alldeles gråmulet och så ser man en dataskärm som lyser grönt upp på ett blekt ansikte i en fåtölj i ett hörn så man tror att det sitter en mördare där. Det är inget mysigt!

Det hela utmynnar i att Felix skrattande säger till Jenny att skärpa sig, att hon inte borde skälla ut Niklas för såna småsaker. Jenny brister ut i skratt och svarar:

– Jag skäller inte. Jag kanske har lite synpunkter bara…

Foto: TV4

Annons