LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Felix Herngren om kärleken till Clara: ”Sjukt olämpligt"

22 mar, 2017 
Hänt
Felix och Clara Herngren berättar om den tuffa starten på relationen och den starka kärleken i "Tillsammans med Strömstedts".
Annons

Felix Herngren, och Clara träffades på jobbet, under en tv-produktion.

– Det kom en krypande känsla av att man blev alldeles varm i kroppen när Clara ringde och skulle säga någonting. Och så blev man pirrig när man skulle ringa tillbaka och säga något. Och så är det ju inte ofta med jobbkontakter, säger Felix Herngren i torsdagens avsnitt av “Tillsammans med Strömstedts”.

I programmet har Jenny och Niklas Strömstedt rest till Turkiet där de hälsar på i paret Herngrens semesterhus för att prata relationer och kärlek.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Herngrenarna berättar att de båda var involverade i andra relationer när de träffades.

– Det var lite trassligt, Clara hade en ettåring hemma och jag hade också en ettåring. Så det var sjukt olämpligt, säger Felix Herngren.

“Clara var kvinnan i mitt liv”

Men känslorna var så starka att det inte gick att stå emot.

– Jag var tvärsäker på att Clara var kvinnan i mitt liv, så jag tänkte att det får vara värt allting och vi får kriga och kämpa – det kommer att bli bra.

Annons

Känslorna var lika starka från Claras håll.

– Jag kände att allt jag hade längtat efter fanns i Felix på något sätt. Jag minns att jag kände att honom vill jag bli gammal med, jag vill prata med honom absolut alltid.

Flyttade ihop direkt

Paret flyttade ihop efter bara några veckor tillsammans. Med sig in i boet tog de fyra barn – Felix hade tre och Clara ett. Under de snart 13 år de har varit tillsammans har de fått ytterligare tre barn tillsammans. De har med andra ord skapat en stor familj full av syskon, halvsyskon, styvsyskon och före detta partners. Det är också ur de egna erfarenheterna de har skapat tv-serien “Bonusfamiljen” som nu går på SVT.

Felix och Clara var båda upptagna när de träffades.

De sticker inte under stol med att det har varit tufft på vägen. Räddningen är många gånger den gemensamma humorn.

Annons

– Skulle vi inte ha humorn – helvete vad mycket trassel det skulle vara hela tiden. Det trasslas väldigt mycket i vår familj, med olika tider och olika matgrejer och saker som försvinner och går sönder. Så om vi inte hade humorn, herregud vilken tragik vi skulle leva i, säger Felix i programmet.

Förstod inte fruns skämt

Däremot hade de till en början ganska svårt att hitta en gemensam humor. Felix Herngren har, förvånande nog, nämligen svårt att förstå skämt avslöjar hans fru.

– Jag skämtade ganska mycket i början, och du förstod det aldrig. Jag kommer ihåg att jag blev så förvånad över att du var så oironisk som person och att du inte förstod skämt  i och med att du ju är “mister humor”, säger Clara i programmet.

“Tillsammans med Strömstedts” sänds torsdagar klockan 21.00 i TV4.

AV: Minna Wallen Widung

Annons