Jenny och Steffos miss i Nyhetsmorgon – ursäkten till TV4-tittarna

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist

Programledarduon Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt är tillbaka i Nyhetsmorgons studio efter semestern.
Under torsdagens sändning skedde missen från Jenny och Steffo i direktsändning.
– Vi är lite ringrostiga, säger Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt, 49, och Steffo Törnguist, 65, är en programledarduo som är mycket omtyckt av Nyhetsmorgons tv-tittare. Under sommaren har duon varit saknad, men under torsdagens sändning återförenades programledarna efter semestern.

Programledarduons kollegiala relation började skakigt

Radarparet har jobbat med varandra i över 15 år och tillsammans är de en oslagbar duo som har underhållit de morgonpigga tv-tittarna med intressanta, lärorika och ibland väldigt ikoniska inslag i den populära morgonshowen på TV4.

Jenny och Steffo är sannerligen en mycket omtyckt duo att följa i tv-rutan, men starten på deras kollegiala relation började dock lite skakigt.

Detta eftersom Steffo drog en vit lögn för Jenny under hennes första dag på jobbet. Det här uppdagades i ett avsnitt av Nyhetsmorgon förra året.

Steffo berättar då att han ljög om hur svårt det var att göra trissmomentet:

– Vi har ju kört nu i 16 år eller nåt så där ihop, och i vår första sändning minns jag att jag sa till dig hur svårt det var med trissmomentet. Jag sa att det var så svårt och du höll på att göra i brallan, berättar Steffo Törnquist.

ARGA TV4-tittarnas hårda kritik – efter Filips uttalande om Peg

– Och jag gick på det, bekräftar Jenny Strömstedt.

Det numera radarparet skratta gott åt Steffos påhitt och Jenny säger att rollerna är ombytta idag.

– Nu har jag tagit över den rollen och är odräglig och en besserwisser.

– Ja, så kan man byta, håller Steffo med.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jenny och Steffos miss i Nyhetsmorgon

Jenny och Steffo är båda två skickliga programledare och är mycket väl införstådda med att det ibland kan bli lite svårt att hålla koll på hur mycket tid man har kvar av sändningen när man är i direktsändning.

Men efter att ha kopplat av jobbhjärnan under semestern kan det vara tufft att komma tillbaka till jobbet i direktsändning, något som visades under torsdagens sändning av Nyhetsmorgon.

Det var under den sista minuten av intervjun med sommarens gäst Carin Hjulström som missödet skedde. Programledarduon trodde att det var dags att avrunda sändningen så de tackade Carin för att hon varit med dem under morgonen, men det visade sig att de fortfarande hade en minut kvar av sändningen.

– Vi har nämligen bara nio sekunder kvar att säga hejdå på, säger Steffo.

Varpå Jenny säger:

– Näe, vi har en hel minut faktiskt, vi är lite ringrostiga.

Radarparet lyckas skickligt dryga ut den sista minuten med att prata om vad som kommer hända under morgondagens program och till slut är sändningen slut.

Nyhetsmorgons Facebooksida fylldes kommentarsfältet med stöttning och hejarop från tv-tittarna. En tittare påpekade att det inte är så lätt att komma tillbaka första dagen på jobbet i direktsänt tv:

”Ni var helt ok inte lätt att vara i direkt TV första dagen på jobbet.Ni är ju människor inte robotar”, skrev en följare.

En annan fyller i och skriver att radarparet har givit hen många skratt: ”Ni är härligt ringrostiga isåfall, ni två ihop har givit mig många MåBra skratt ,som vi alla behöver endorfiner,, Ni gör min dag”, skriver en glad tv-tittare.

LÄS OCKSÅ: Nyhetsmorgon-profilen Soraya Lavasani erkänner missen

LÄS OCKSÅ: Robin Bengtssons mystiska framtidsplaner med Sigrid Bernson

FOTO: Nyhetsmorgon/Facebook, Nyhetsmorgon/Youtube

SENASTE NYTT!