Jenny Alversjös sorg efter stora förändringen i relationen

Jenny Alversjö

Jenny Alversjö är tillbaka i Nyhetsmorgon efter en längre sjukskrivning och flertalet operationer.
I söndagens avsnitt av morgonshowen öppnade hon upp sig om en stor förändring i privatlivet.
– Jag hoppas att vi ses snart, säger Jenny i programmet.

Det har varit ett intensivt år för TV4-profilen Jenny Alversjö, 46. I höstas drabbades hon av en stroke och därefter har hon genomgått flera operationer. Sedan ett par veckor är hon tillbaka i Nyhetsmorgon och nu verkar det äntligen som att Jenny är på bättringsvägen.

Under den tuffa tiden har Jenny haft pojkvännen Anders Bernunger, 42, vid sin sida. Det var han som tog henne till sjukhuset den dag då hon drabbades av hjärnblödningen och enligt Nyhetsmorgon-programledaren räddade han livet på henne.

– Jag vet inte vad som skulle ha hänt om Anders inte hade varit där men jag kunde ju ha dött, har Jenny Alversjö tidigare berättat i Efter fem.

Kärlekshyllningen till Anders

Jenny och Anders hade inte varit offentliga med sin relation speciellt länge innan stroken inträffade. I oktober la Jenny upp den första bilden på dem två tillsammans. Sedan dess har TV4-profilen hyllat sin pojkvän flera gånger. Tidigare i år uttryckte hon sin tacksamhet över att ha Anders i sitt liv.

”Tänk att han kom in i mitt liv och såg till att jag överlevde ett trauma.. Om saker händer av en anledning måste jag gjort något rätt”, skrev hon i januari.

Familjelyckan i Nyhetsmorgon

Förutom pojkvännen består Jennys familj av barnen Olivia och Leo, som hon har sedan ett tidigare äktenskap. I söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon var det dock ingen av dessa som stod i fokus – utan istället Jenny Alversjös mamma, Birgitta Alversjö.

Med anledning av mors dag ringde Jenny upp sin mamma i direktsändning och berättade då för TV4-tittarna hur deras relation har förändrats sedan coronapendemin blev ett faktum.

– Det är ju väldigt speciellt. Vi brukar alltid ses, ofta, varje vecka och framförallt de här dagarna.

Jenny blir märkbart berörd av att prata med sin mamma som hon inte kan träffa just nu. Samtalet mellan mor och dotter avslutas med en kärleksfull hälsning.

– Stort grattis på mors dag, du vet hur mycket jag älskar dig och jag hoppas att vi ses snart, säger Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT