Marcus Oscarsson om plötsliga frånvaron i Nyhetsmorgon

Marcus Oscarsson

I lördags saknades Marcus Oscarsson i Nyhetsmorgon.
Efter att flera oroliga TV4-tittare hört av sig väljer han nu att avslöja orsaken till den plötsliga frånvaron.

TV4:s politiska expertkommentator Marcus Oscarsson, 44, är ett välbekant ansikte för tittarna. Han har nämligen jobbat på kanalen sedan 2012 och dyker titt som tätt upp i Nyhetsmorgon där han reder ut frågor gällande inrikes- och utrikespolitik.

Efter riksdagsvalet 2018 fick Marcus en betydande roll i morgonshowen då det fanns en hel del ämnen att diskutera. I januari 2019 tackade han TV4-tittarna för att de följt och visat uppskattning för hans analyser om valet.

”Jag har gjort mitt allra bästa för att höja intresset för politik bland allmänheten i Sverige – precis som vid USA-valet. Det har blivit många tidiga morgnar och sena nätter för att leverera analyser och senaste nytt till alla här på Instagram, Facebook och i TV-rutan. Jag är så tacksam för den möjligheten!”, skrev Marcus Oscarsson i ett inlägg på Instagram då.

Vänskapen med Jesper Börjesson

Eftersom Marcus har jobbat med Nyhetsmorgon ett bra tag har han inte bara träffat många nya kollegor – utan även vänner för livet. När Jesper Börjesson, 49, plötsligt valde att avsluta sitt jobb på TV4 tidigare i år var Marcus märkbart berörd.

I februari, ett par veckor efter avhoppet från Nyhetsmorgon, återförenades Jesper och Marcus. På Instagram fick följarna se duon avnjuta en middag på en restaurang i Stockholm tillsammans med ett par andra TV4-profiler.

”En fantastisk middag med så mycket kärlek och så många fina minnen”, skrev Jesper Börjesson i inlägget.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Marcus om frånvaron i Nyhetsmorgon

Marcus Oscarsson är inte bara älskad av sina kollegor utan även TV4-tittarna. När han i lördagens avsnitt av Nyhetsmorgon inte dök upp blev många människor därför oroliga och i sociala medier har flera personer uttryckt sig undrande kring hans plötsliga frånvaro.

”Var är Markus Oskarsson idag? Såg fram emot hans inslag runt 9.15 som oftast varje lördag”, skriver en person i en kommentar på Nyhetsmorgons Instagram-konto.

”Nyhetsmorgon är Marcus Oscarsson sjuk? Hoppas inte”, hälsar en annan.

På sitt privata Instagram-konto har den politiska expertkommentatorn kommit med en förklaring till sin mystiska frånvaro. Efter att en följare frågat om han har fått en ledig lördag svarar Marcus Oscarsson:

”Ja det har jag för ovanlighetens skull”.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

SENASTE NYTT!