TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jenny Alversjö sjuk – programledaren stoppades från Nyhetsmorgon

01 nov, 2020 
Jenny Alversjö
Jenny Alversjö skulle leda söndagens Nyhetsmorgon men saknades i rutan när programmet började.
Programledaren som blivit sjuk i coronaliknande symptom ersattes akut av Thomas Ritter.
– Så här i coronatider stannar man hemma vid minsta förkylning, berättar han i direktsändning.
Annons
Allt om Jenny AlversjöBrand logo
Allt om Jenny Alversjö

TV4-programledaren Jenny Alversjö, 46, är ett välkänt ansikte för tittarna då hon under flera år har hon programlett Nyhetsmorgon.

Men det senaste året har varit tufft för TV4-profilen. I oktober förra året drabbades programledaren nämligen av en hjärnblödning och fördes akut till sjukhus. Hon berättade själv om händelsen i ett inlägg på Instagram. I våras valde Jenny Alversjö att berätta att läkarna hittat orsaken till hjärnblödningen uppstod, nämligen små kärl i bakhuvudet som inte sluter tätt in i en ven och därav behövde lagas.

Efter detta tvingades TV4-profilen att genomgå en hjärnoperation mitt under den pågående pandemin. Efter detta tog Jenny Alversjö en längre paus ifrån sitt arbete på Nyhetsmorgon men sedan en tid tillbaka syns hon återigen i programmet.

Jenny Alversjö plötsligt borta från Nyhetsmorgon

Under söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon skulle Jenny Alversjö leda programmet. Men när det rullade igång så saknades plötsligt nyhetsankaret i rutan. Istället var det TV4-medarbetaren Thomas Ritter som var på plats i studion.

Annons

Jenny Alversjö hade nämligen känt sig sjuk med misstänkta coronasymptom och kanalen ersatte akut den sjuka programledaren med Thomas Ritter som också inledde sändningen med att förklara sin kollegas plötsliga frånvaro.

– Så här i coronatider stannar man hemma vid minsta förkylning. Och därför står jag här plötsligt i stället för Jenny. Krya på dig säger vi till henne, förklarade Thomas Ritter för tittarna.

TV4 tvingades till akut ändring – efter sjukdomsfallet

Johanna Thulin Bratten som är programchef för Nyhetsmorgon berättar om att kanalen tvingades byta programledare akut.

– Jenny vaknade med förkylning i morse och stannar därför hemma i dag. Vi hoppas att hon är tillbaka i rutan snart, säger hon till Expressen.

Om kommande sändningar kommer att påverkas eller om andra medarbetare berörs av sjukdomsfallet är ännu oklart. Programchefen Johanna Thulin Bratten berättar dock att TV4 inte har vidtagit några särskilda åtgärder.

– Nej, vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och alla som känner sig sjuka ska stanna hemma, säger hon till Expressen.

Hänt har sökt Jenny Alversjö.

FOTO: IVARSSON JERKER/Aftonbladet/TT/TV4

Annons