TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jenny Alversjö kritiseras efter frågan i Nyhetsmorgon: ”Sluta”

27 maj, 2019 
Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon
Under lördagens trisskrap i Nyhetsmorgon på TV4 skrapade Hampus Bruhammar fram en storvinst. Men det är ändå programledaren Jenny Alversjös fråga till gästen som har skapat uppmärksamhet i sociala medier.
Annons
Jenny Alversjö kritiseras efter oväntade frågan till Triss-vinnaren i NyhetsmorgonBrand logo
Jenny Alversjö kritiseras efter oväntade frågan till Triss-vinnaren i Nyhetsmorgon

I helgen var det Jenny Alversjös, 45, tur att vara programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Trisskrapet är en stående del i programmet och de gäster som bjuds in reagerar ofta starkt när de i direktsändning blir storvinnare. Just detta hände tidigare i år när Vimmerbybon Peter Karlsson blev miljonär i Nyhetsmorgon.

Han skrapade hem hela två och en halv miljoner kronor i sällskap av programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Ja, vilken titel man har nu: miljonär, sa trissvinnaren vid tillfället.

Även i lördagens avsnitt av Nyhetsmorgon blev det pengaregn när Hampus Bruhammar, från Träslövsläge, skulle skrapa en trisslott. Hampus berättade att han gillar att resa och att vinstsumman skulle gå till just det ändamålet.

Jenny Alversjös fråga till trisskraparen i Nyhetsmorgon

Under inslaget ställde Jenny Alversjö fler frågor till gästen om hans resplaner.

– Ta tåget ner till Europa kanske?, säger Jenny Alversjö.

Annons

– Det kan man absolut göra också, svarar Hampus Bruhammar.

Strax därefter stod det klart att han kommer att få 100 000 kronor i månaden i hela tio år. Men efter att inslaget sänts på TV4 var det flera tittare som reagerade på Jenny Alversjös fråga under trisskrapet.

”Stort grattis till triss-vinnaren! Men varför frågar du om han ska ta tåget till semestern? Varför inte flyga första-klass nu med alla pengar? Sluta trycka på något slags “dåligt samvete” eller ångest hos folk som väljer flyg eller gör något som går emot er ideologi, låt folk tycka och göra precis som folk själva vill”, skriver en person i en kommentar och får medhåll:

”Tänkte samma”.

Nu väljer TV4 att besvara tittarnas kritik i kommentarsfältet.

”Tack för din synpunkt. Tråkigt att du tog illa upp av kommentaren. Är säker på att syftet inte var att framkalla dåligt samvete eller ångest hos vinnaren, utan bara att främja fördelen med att välja klimatsmarta alternativ”.

FOTO: TV4

Annons