LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jan Johansen om sin exfru: "Jag behövde inte Pia när jag slutade dricka"

30 jun, 2016 
AvOla Brising
Jan Johansen slutade dricka för att inte förlora familjen men hans sista glas vin blev början till slutet för de två.
Annons

För åtta år sedan ställde Jan Johansens, 50, ex-fru Pia, 51, ett ultimatum:

– Antingen slutar du dricka eller så skiljer jag mig.

Han slutade dricka för att inte förlora familjen och hyllar i självbiografin “Med nya ögon” från 2013 Pia som hjälpte honom ur missbruket. Men den 23 februari 2015 lämnade makarna in en ansökan om äktenskapsskillnad. Redan i boken beskriver Janne att hans nykterhet inte var helt positiv för relationen eftersom Pia upplevde att han blev mer egocentrerad som nykter. Ett drygt år efter skilsmässan har han rett ut vad som egentligen hände. I Tara berättar nu Janne att äktenskapet fick näring av att han behövde hjälp med sitt beroende och att Pia därigenom kände sig behövd:

– Den beroende och medberoende dansar samma vals. Jag förstod det inte då, men mitt sista glas vin blev början till slutet för oss, för när jag kände hur bra jag mådde, hjärnan började funka, jag kom ihåg vad jag hade sagt, började se fräschare ut och fick upp energin, förändrades dynamiken i relationen. Jag behövde inte min fru på samma sätt vilket gjorde henne deppig.

Exet Pia och Jan Johansen på bild med barnen Tim och Christian.

Han förklarar:

– Jag tyckte jag blev Janne 2.0, vilket jag också blev, men då passade vi inte ihop längre, så efter 14 år gick vi isär. Men jag är tacksam för det som varit, hur vi stöttat och hjälpt varandra, med resultatet i en fin pojke.

Annons

Enligt Janne är det tack vare sonen Tim, 10, han mår så bra som han gör:

– Det är lustigt hur en liten krabat kan vara den som verkligen fått ordning på mig… Jag försöker vara ödmjuk i att jag inte är en perfekt förälder, utan en pappa som också gör fel. Jag försöker att aldrig skuldbelägga Tim, utan erkänna min egen miss och säga förlåt. Ja, barn är bra på att få vuxna att lära sig säga förlåt, och de tar emot ursäkten och går vidare vilket är helande.

Jan Johansen med nya kärleken Jenny Sandberg.

Ytterligare en orsak till att sångaren är lycklig är att han i vintras fann en ny kärlek i Jenny Sandberg, 45. För två månader sedan berättade paret för Hänt att de funderar på att flytta ihop.

Foto: Stella, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons