BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jan Johansen och hustrun Jenny skiljer sig – efter tre år som gifta

04 mar, 2022 
Jan Johansen med Jenny
Artisten Jan Johansen och hustrun Jenny Johansen skiljer sig efter ett tre år långt äktenskap.
De framgår av handlingar i Uppsala tingsrätt.
Annons
Christina Lindberg om Lotta Engbergs kärlekslycka med Dr Mikael: ”God äkta tjej”Brand logo
Christina Lindberg om Lotta Engbergs kärlekslycka med Dr Mikael: ”God äkta tjej”

Artisten Jan Johansen, 56, och hustrun Jenny Johansen, 51, skiljer sig efter tre år som gifta.

De gifte sig år 2019 i maj, men under onsdagen kom en gemensam ansökan om äktenskapsskillnad in till Uppsala tingsrätt, något Aftonbladet var först att rapportera om.

Jan Johansen och Jenny Johansen gifte sig 2019

Jan Johansen och Jenny Johansen gifte sig en varm dag i maj år 2019, enligt Aftonbladet var bröllopet kändistätt med personer som Tony Irving, Shirley Clamp, Gladys del Pilar och Ingela ”Pling” Forsman.

– De sa att det lyser om oss och det känns som vi har hamnat rätt. Vi har hamnat där vi ska vara. Vi har dragits till varandra hela vårt liv och nu är vi tillsammans. Det var meningen att vi skulle träffas. Jenny är den vackraste bruden jag någonsin har sett. Det är den lyckligaste dagen i mitt liv, sa Jan Johansen då, skriver Aftonbladet.

Jan Johansen och hustrun Jenny
Jan Johansen, Jenny Sandberg på premiär av Shirley Clamps show

Varken Jenny eller Jan vill kommentera skilsmässan

Ex-makarna bekräftar att de skiljer sig för Aftonbladet men betonar att de inte vill ge några ytterligare kommentarer.

Annons

– Ja, men jag vill inte göra några uttalanden, säger Jan Johansen

– Nej, jag vill inte säga någonting om det faktiskt, säger Jenny Johansen.

Jan Johansens karriär – slog igenom i Melodifestivalen 1995

Jan Johansen är en mycket folkkär artist som många känner igen. Främst efter succélåten Se på mig som han vann Melodifestivalen med år 1995.

Det gick även bra för låten i Eurovision Song Contest, där den kom på en tredje plats i tävlingen. Se på mig låg även 17 veckor på Svensktoppens första plats.

Johansen har även medverkat i Melodifestivalen ytterligare fem gånger efter vinsten. År 2002 minns nog många artistens medverkan, då han tävlade med Pernilla Wahlgren och låten Let Your Spirit Fly som kom på en andra plats i tävlingen.

För två år sedan återvände han till schlagertävlingen men slogs ut direkt ur andra deltävlingen och hamnade på en bottenplats.

– Jag har haft fullt upp att lära mig den här låten på sex dagar. Hade jag gjort dåligt ifrån mig hade det känts värre. Jag tycker att jag har blivit bättre och bättre för varje gång och är jättenöjd med min insats i dag, sa han då.

FOTO: Claudio Bresciani/TT / Hans Shimoda/TT

Annons