Melodifestivalen 2020: Bidragen som gick vidare i deltävling 2

Anna Bergendahl och Dotter

Melodifestivalen 2020 är i full gång och deltävling nummer två är nu avklarad.Vilka bidrag gick vidare till final och vilka gick vidare till andra chansen? Här hittar du svaret!

Folkfesten Melodifestivalen 2020 är i full gång och ikväll har deltävling nummer 2 gått av stapeln i Göteborg. Tittarna har guidats genom programmet av programledartrion bestående av Linnea Henriksson, 33, Lina Hedlund, 41, och David Sundin, 43, som i äkta mello-anda inledde kvällen med en sång,

På scen har tittarna kunnat se deltävlingens sju bidrag – nämligen Klara Hammarström med låten Nobody, Jan Johansen med Miraklernas tid, Dotter med Bulletproof, Mendez och Alvaro Estrella med Vamos Amigos, Linda Bengtzing med Alla mina sorger, Paul Rey med Talking in my sleep samt Anna Bergendahl med Kingdom come.

Anna Bergendahl och Dotter vidare till final

Precis som föregående år är det endast två bidrag per deltävling som går direkt till final. Ikväll var det Anna Bergendahl med bidraget Kingdom come skriven av Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Erik Bernholm och Anna Bergendahl själv, som tog den första finalbiljetten. Den andra och sista finalplatsen i kvällens deltävling gick till Dotter, med bidraget Bulletproof skriven av Dino Medanhodzic, Johanna “Dotter” Jansson och Erik Dahlqvist.

Mendez feat Alvaro Estrella och Paul Rey gick till andra chansen

Mendez och Alvaro Estrella med bidraget Vamos Amigos och Paul Rey med bidraget Talking in my sleep tog sig inte hela vägen till final, utan fick nöja sig med två biljetter till andra chansen. Andra chansen avgörs den 29 februari i Eskilstuna och genom dueller ska fyra ytterligare bidrag röstas vidare till finalen.

Bidragen som åkte ur första deltävlingen

De tre bidrag som fick lämna tävlingen under Melodifestivalen 2020s andra deltävling var Linda Bengtzing med låten Alla mina sorger, Klara Hammarström med Nobody samt Jan Johansen med låten Miraklernas tid. Linda Bengtzing och Jan Johansen åkte ut redan i första omgången, medan Klara Hammarström föll på målsnöret och hamnade på en femte plats i deltävlingen.

 

SENASTE NYTT!