Jan Guillous,78, olycka utomlands – tvingad till akut operation

JAN GUILLOU
Breaking

78-årige Jan Guillou skadade sig rejält under en vistelse i Norge i goda vänners lag.
Då hände det som inte fick hända – han ramlade och tvingades till operation.
0:32

Efter reklamen: Theoz avslöjar – så går kärlekslivet

(0:32)

Slå på ljud

Jan Guillou, 78, är en av Sveriges mest folkkära författare. Han har totalt släppt 53 böcker och har alltid något på gång.

Jan har tidigare levt många år som sambo med författaren och översättaren Marina Stagh, 78. Men de levde inte lyckliga i alla sina dagar, utan Jan gifte sig med en annan kvinna år 2010.

Idag lever Jan tillsammans med bokförläggaren Ann-Marie Skarp, 70.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jan Guillous skada – brutit lårbenshalsen

Nu har Jan och hustrun Ann-Marie varit på en resa i Norge tillsammans med norska deckarförfattaren Anne Holt och hennes hustru Tine Kjaer för att fira ett lyckat litterärt framträdande tidigare på kvällen.

– Jag upptäckte att Anne gick och bar på två ölflaskor och ett vinglas. Jag tänkte att så kan man inte ha det, så jag tvingade av henne en ölflaska för att det skulle gå lättare, säger Jan Guillou till Aftonbladet.

Med andra ord är Jan en riktig gentleman, men i det här fallet borde han kanske avstått från att hjälpa. Han råkade nämligen snubbla på tre små trappsteg.

– I luften hann jag tänka ut att en gentleman inte krossar en ölflaska i en hotellkorridor. Jag ansträngde mig och lyckades rädda ölflaskan. Effekten blev emellertid att jag landade rakt på ena höften.

Lottas okända hälsokamp bakom kulisserna

Jan Guillou tvingas till akut operation

Det hela slutade med att Jan nu har brutit lårbenshalsen. Man tillkallade då ambulans som kom till platsen och gav honom morfin.

Jan Guillou fördes då till Lillehammers ortopediska klinik, där han opererades senare under natten.

– Jag har nu ett norskt och svenskt patent, en stålhöft, inopererad, säger han till Aftonbladet.

Efter det fick han åka sjuktransport till flygplatsen för att kunna flyga hem till Sverige. Han tvingades sitta i rullstol med tanke på operationen. Nu handlar allt om att återhämta sig från incidenten och Jan berättar att han måste ta smärtstillande för att lindra smärtan.

– De är så pass starka att de inte fungerar tillsammans med middagsvin. Man får avväga det där: Hur mycket smärta tål man för att kunna dricka vin till maten? Och hur länge måste man hålla upp med vinet innan man inför natten kan ta de där läskiga pillren?

Återhämtningstiden är beräknad till sex veckor.

Trailer- Alla Mot Alla Säsong 7 - Dags För Grupp 2

Se klippet här!

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, Naina Helén Jåma/TT

SENASTE NYTT!