farmen 2023

Farmen-JC om åldersskillnaden – nu berättar han: ”Hade krockat”

FARMEN 2023

Det skiljer 42 år mellan den äldsta och den yngsta deltagaren i årets Farmen.
Nu berättar Jan-Christer "JC" Nilsson om hur åldersskillnaden påverkar honom.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna
0:32

Efter reklamen: Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna

(0:32)

Slå på ljud

Farmen 2023 är i full gång och en deltagare som tagit tittarna med storm är Jan-Christer "JC" Nilsson, 67. Hans långa erfarenhet och hans härliga dialekt har minst sagt blivit en snackis bland tittarna hemma i tv-sofforna.

Precis som förra året är det en fördel att hamna på Torpet för där kan man vinna de åtråvärda amuletterna. Men något som är nytt för i år är att man kan använda amuletterna redan i andra tinget och dessutom kan killar och tjejer möta varandra mycket tidigare än vanligt.

I söndagens avsnitt blev JC vald till Torpet-kampen där han mötte Nebil Davidsson, 39, i en kamp om att skala potatis. Tyvärr gick det inte vägen för JC denna gång och han fick återvända till Farmen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

JC om värsta utmaningen på Farmen

När Hänt når JC berättar han om hur det var att vara med i Farmen och det var faktiskt inte bara som en dans på rosor.

– Det värsta var ju maten, vi fick ju ingen mat. Bara gröt och den äter inte jag. Så det var ju en sked första dagen, sen åt jag inte på tio dagar. Jag kunde inte äta ett dugg, säger JC till Hänt och fortsätter:

– Det gick ju nästan tre veckor innan vi fick in någonting.

Trots de tuffa förhållandena kring maten så hade årets gäng ändå väldigt roligt, berättar JC.

– Men det var väldigt tufft, trevligt och skoj och fantastiskt roligt. Vi alla har bra kontakt nu efteråt och många har varit och hälsat på mig i Trelleborg.

FARMEN 2023
FOTO: TV4

JC om åldersskillnaden på Farmen: ”Erfarenhet”

Det skiljer 42 år mellan JC och den yngsta deltagaren i årets Farmen. Med andra ord är han överlägset mycket äldre än de andra och de "yngre tupparna", som JC kallar sina medspelare är relativt oerfarna.

Men trots åldersskillnaden ser han det absolut inte som ett problem, snarare tvärtom. Detta beror på att JC haft så mycket med ungdomar att göra under årens lopp.

– För det första hade jag varit tränare i många år så jag har ju levt kvar i den så kallade ungdomliga kretsen eftersom jag tränar fotbollslag och de var ju mellan 25-30 så jag visste ju ungefär hur de resonerade och hur intresserade de var av detta och det, säger JC till Hänt och fortsätter:

– Sen så jobbade jag ju precis också i 20 år på ungdomsanstalt. Så jag hade ju lite erfarenhet av det då också.

JC konstaterar att han trivdes i rollen som den enda 67-åringen.

– Men nej jag skulle inte vilja ha in någon i min ålder, jag tror att det hade krockat mer kanske. Om det hade varit någon i samma ålder så kanske han hade tyckt att det skulle vara så och “de är så dumma dom” och jag tror jag slapp den biten eftersom jag hade förståelsen, förklarar JC.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN