Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Isabella Löwengrips följare rasar efter bilden med Bard

13 sep, 2018 
AvOla Brising
Isabella Löwengrip på lunch med Alexander Bard
Isabella Löwengrip får kritik för att hon umgås med Alexander Bard. Nu hotar många med att avfölja henne på Instagram.
Annons

Redan i november  2017 fick Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 28, en hel del kritik för att hon hade med den kontroversielle mediaprofilen Alexander Bard, 57, i sitt egna webbprogram A Quest for Success där hon intervjuade olika personer som inspirerat henne eller påverkat henne. Bloggläsarna rasade på grund av Alexanders åsikter om #metoo.

Allt började med att Bard på Twitter ifrågasatte kampanjen och drevet kring de utpekade männen. I en serie tweets skrev han om hur rättsosäkert han tyckte det hela var, förklarade att han alltid kommer håna lynchstämningar i sociala medier, men Bard riktade även misstro mot vissa av de kvinnor som talade om #metoo, poängterade att det inte var någon självklarhet att varje kvinna som sa att hon blivit utsatt för någon form av sexuellt övergrepp per automatik talade sanning. Ett uttalande som gjorde att det tog hus i helvete. Massvis med kvinnor började på sociala medier kalla honom för sexist, men snart även rasist efter att ha grävt bland hans tidigare relativt burdusa tweets.

Annons

I Aftonbladet försvarade sig Alexander och sa:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är något fundamentalt fel i en kultur när unga brudar går ut och kallar sig manshatare när de lever i ett samhälle där de är fullständigt beroende av män i allting de gör. De borde vara förbannat tacksamma över att män existerar. Jag är så förbannat trött på unga tjejer som kallar sig manshatare.

Detta gjorde inte det hela bättre och många av Isabellas följare krävde av henne att hon skulle plocka bort avsnittet av A Quest for Success där Bard var med. Något Isabella inte alls lyssnade på.

Igår eftermiddag publicerade Isabella ut ett blogginlägg med titeln Lunch med Bard där hon bland annat skrev:

”Jag blir alltid lika lycklig av att få träffa Bard. Vi diskuterar högt och lågt och jag får möjlighet att prata om något som jag älskar; nämligen timing. Få människor har en så bra macrovy på världen som han har.”

Annons

Redan i bloggkommentarerna började några läsare fråga vad Isabella egentligen tyckte om Alexanders kvinnosyn, men då hon la ut en av bilderna från blogginlägget och delade texten på Instagram blev följarna som vansinniga.

”Har man Bard som ”livsmentor” som du skrev på din story så får man nog börja tänka om. Han är uppenbarligen både rasistiskt och sexistiskt lagd”, skriver en följare.

En annan kallar Alexander för vidrig sexist och en tredje ber Isabella skaffa en bättre förebild. Många går så långt som till att hota med att avfölja henne.

”Tyvärr, får avfölja dig nu. Att ha en kvinnohatare som mentor är inte särskilt coolt”, skriver ytterligare en person.

Någon som håller med konstaterar:

”Word! Det visar att blondinbellas snack om att hon är feminist bara är just ord.”

Isabella Löwengrip har i skrivande stund inte besvarat kritiken, däremot hävdar några av följarna att kommentarer i debatten raderats.

FOTO: Ibl, Instagram

Annons