Isabella Löwengrips svar – efter kritiken mot maskeradbilden

Isabella Löwengrip

Efter att ha lagt upp en bild på sig själv i en Halloweenkostym fick Isabella Löwengrip en hel del kritik om att hon bidrar till kroppshets.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om tankarna kring händelsen.
– Jag som har gjort fel, säger hon.

Under gårdagen spenderade Isabella Löwengrip tid med sin dotter Sally och gjorde allt i från att spela sällskapsspel tillsammans till att rita och leka frisör. Men på eftermiddagen gjorde de något utöver det vanliga. På bloggen berättar hon om den roliga eftermiddagen.

”På eftermiddagen åkte vi till SVT kostym och kikade på kläder till en maskeradmiddag som Paul och jag ska på. Jag testade allt möjligt kul”, skriver hon följt av bilder på henne i roliga kostymer och masker.

Men i inlägget var det en bild som orsakade extra starka reaktioner.

Följarnas kritik efter Isabellas bild

På bloggen och i en story på Instagram la Isabella upp en och samma bild som fick följarna att se rött.

De menar att hon genom att skämta om dräkten bidrar till kroppshets och uppmanar henne även att tänka ett steg längre med sin dotter i närheten, för att inte bidra till att hon får skev kroppsuppfattning.

”Det blev lite tokigt det här, det händer ibland. Men det ger också en möjlighet för dig och kanske många av dina följare som inte förstår varför det upprör och är så dumt att testa tjockiskostym, särskilt framför dina barn, och göra det till ett enda stort skämt, att lära sig om och få förståelse för en utsatt och konstant hånad grupp medmänniskor”, skriver bland annat en läsare innan hon fortsätter:

”Det är inte på något sätt ett påhopp på dig men ditt inlägg väcker reaktioner och granskas och kommenteras därefter. Se det som ett tillfälle att ödmjukt lära dig något om något du uppenbarligen inte är så insatt i. Du kan göra om och göra rätt.”

Isabella Löwengrips ord om kritiken

I ett samtal med Hänt berättar Isabella om vad det var som egentligen hände, och hur hennes tankar kring situationen ser ut nu i efterhand.

– Vi besökte SVT:s kostymförråd och där finns det massa massa dräkter, så jag provade en hel del. Och så la jag upp några på bloggen och en av de var när jag var iklädd en liksom större kroppsdräkt, berättar hon innan hon fortsätter:

– Och jag var så snabb så jag tänkte inte att någon skulle reagera negativt på det här. Så helt enkelt gick det för fort och tog man illa vid sig av det här så ber jag så hemskt mycket om ursäkt.

Hon säger att hon hade förstått problematiken om hon bara tänkt lite längre innan hon publicerade bilderna, och att hon absolut förstår att folk reagerade som de gjorde nu i efterhand.

– Där och då så tänkte jag inte utan var snabb med att lägga upp det. Alldeles för snabb. Men nu i efterhand förstår jag att man kan bli ledsen av det där.

Hon tar också på sig fullt ansvar för det som hänt.

– Det var när jag såg kommentarerna som jag förstod att folk hade tagit illa vid sig. Och jag förstår helt reaktionen och det är jag som har gjort fel. Självklart ska jag ta bort bilderna.

LÄS OCKSÅ: Isabella Löwengrips ord: Kan flytta ifrån barnen Gillis och Sally

LÄS OCKSÅ: Isabella Löwengrip berättar verkliga orsaken till skilsmässan med Odd

FOTO: TT, Instagram

Senaste nytt