TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Isabella Löwengrip berättar verkliga orsaken till skilsmässan med Odd

17 sep, 2020 
AvLovisa Ström
År 2017 gick Isabella Löwengrip och Odd Spångberg skilda vägar efter fyra år som gifta.
Nu berättar Isabella för första gången om verkliga orsaken till skilsmässan.
– Dåligt samvete, säger hon i en intervju med tidningen Mama.
Annons
Allt om Isabella LöwengripBrand logo
Allt om Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip, 29, och Odd Spångberg, 32, träffades redan som tonåringar, och år 2014 lovade de att älska varandra i nöd och lust. Men efter att ha fått barnen Gillis, 6, och Sally, 4, tillsammans valde det tidigare paret att tillslut gå skilda vägar. I ett gemensamt meddelande på Isabellas blogg berättade de om det svåra beskedet.

“Jag och Odd vill göra ett gemensamt uttalande. Efter en tids funderingar har vi kommit fram till att vi ska skiljas. Vi ber om förståelse och respekt för att vi går igenom en svår period och inte vill kommentera saken utöver detta.”, skrev de då.

Sedan dess har det varit en rejäl berg- och dalbana för bloggaren och entreprenören. Förra sommaren levde hon ett riktigt lyxliv i sin 30-miljonersvilla på Lidingö och gav sig även iväg till Usa för att satsa på att etablera sitt bolag på den amerikanska marknaden, men saker blev inte riktigt som hon tänkt sig. I början av året tog allt plötsligt en helt annan vändning – Isabellas bolag började rasa ett efter ett, och bloggerskan närmade sig en personlig konkurs.

Annons

Efter den offentliga kraschen har hon pausat allt vad karriär heter och sätter idag kärleken, familjen och hälsan först. Men för att komma till den insikten har det krävts en hel del motgångar och uppoffringar på vägen.

Orsaken bakom skilsmässan med Odd

Det är i en intervju med tidningen Mama som Isabella berättar om skilsmässan från den tidigare maken. Hon berättar att hon var väldigt ung, och att hon i efterhand har insett en hel del om varför relationen gick i kras.

– Jag var bara 22 när jag gifte mig och 23 respektive 25 när jag fick Gillis och Sally. Och sedan skilde vi oss när jag var 26… Allt när jag var väldigt ung, säger Isabella och fortsätter:

– Vi hade ett fint äktenskap men jag var mycket i min egen värld de där åren med stort fokus på min karriär. Jag hade hela tiden känslan att jag inte hade någon att dela glädje eller svåra stunder med… Och till slut valde jag att lämna.

Annons

Idag har hon hittat kärleken på nytt i pojkvännen Paul Sundvik och kan därför jämföra hennes nya relation med den gamla.

– Det är väl det som är nyckeln idag, att jag har en relation där jag verkligen kan teama, säger hon.

Dåliga samvetet gentemot barnen

Men trots att Isabella är säker på att det var det rätta för henne att lämna relationen kan hon fortfarande känna skuldkänslor gentemot barnen – dels på grund av rädsla över att ha tagit bort deras grundtrygghet, men också för att hon var så frånvarande under deras första år.

– Skilsmässan har varit ett dåligt samvete gentemot barnen, liksom karriären. Jag har drivit bolag och jobbat hårt sedan tonåren. Tanken på hur mycket jag missade av småbarnstiden gör att jag mår dåligt…

När hon får frågan över vad hon upplever att hon missat svarar hon:

– Jag hämtade och lämnade som vanligt, så räknar man timmarna var jag där rent fysiskt. Men jag jobbade alltid när de sov, ofta till långt efter midnatt. När de var jättesmå och man skulle sitta där och amma, eller när de skrek i barnvagnen, handlade det mycket om att jag ville att de skulle somna och vara lugna så att jag kunde ta telefonsamtal. Jag var inte var mentalt närvarande, utan bokade in många telefonmöten och fysiska möten.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Annons