LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Irma Lehtosalos sanslösa pengaregn – så många miljoner tjänar hon nu

10 maj, 2024 
Maria Broberg
Marko Lehtosalo och mamma Irma har nu spelat in två säsonger av Marko & Irma.
Tv-programmet har blivit en megasuccé hos tittarna.
Men hur mycket har Irma egentligen tjänat på serien?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandetBrand logo
Irma Lehtosalos stora chock – därför missar de firandet

I realityserien Marko & Irma får vi följa med när Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 49, och hans mamma Irma Lehtosalo, 69, bygger ett hus till henne.

Programmet har tagit det svenska folket med storm och Irma har sannerligen blivit en storfavorit hos tittarna. Från hennes medverkan i serien har bland annat det ikoniska uttrycket ”bävling” uppkommit, som sedan blev en låt som Irma släppte under 2023.

Det har länge spekulerats kring Irmas ekonomi och hur mycket hon har tjänat på programmet. Tidigare har Irma kommenterat:

– Ekonomiskt är det kanonbra! Man kan betala räkningar, man kan köpa mat, det är en trygghet eller vad man säger. Förut var jag beroende av mina barn för att klara mig ekonomiskt. Men nu har vi bytt plats och jag kan ge dem istället. Det känns jättebra i hjärtat att jag kan ge tillbaka, berättade Irma i ett av avsnitten.

Irmas sanslösa löneökning – så många miljoner tjänar hon

Men hur mycket har då Irma kunnat tjäna från dundersuccén med Marko och Irma? Ja, de exakta siffrorna är dessvärre oklara, men enligt allabolag.se omsatte Färjholmen Holding AB 8,4 miljoner kronor under 2023.

Annons

Färjholmen Holding AB är då ett bolag där Marko sitter i styrelsen och som har varumärken ”Markoolio”, ”BÄVLING”, ”Irma Lehtosalo” och ”Marko och Irma”, registrerat hos sig. Så man kan anta, och hoppas, att Irma får ta del av pengarna i bolaget.

Vidare på allabolag.se ser man att Färjholmen Holding AB har tillgångar inom bolaget på 13 miljoner kronor. Och under 2022 omsatte det runt 4,1 miljoner kronor, vilket betyder att omsättningen dubblades under 2023. Det var inte illa!

Men som sagt, det är oklart hur pass mycket av pengarna som Irma faktiskt får från bolaget där tre av de registrerade varumärken går att koppla till henne.

Irma och Marko Lehtosalos löner

Tidigare i år var Hänt i kontakt med Skatteverket där vi frågade vad Marko och Irma tjänade under 2022.

OBS: Siffrorna nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Irma: 160 700 kronor

Marko: 2 153 600 kronor (överskott av kapital: 319 614 kronor).

Eftersom dessa siffror inte räknar med vinster i bolag, och för att de gäller för 2022, kan det vara så att Irma högst tjänar mer pengar nu. Särskilt om man tittar på bolagets sanslösa omsättning under 2023.

FOTO: TT

Annons