LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ingvar Karlsson bryter tystnaden om Sven Ingvars – efter långa frånvaron

21 feb, 2023 
Sven-Ingvars
Ingvar Karlsson hoppade av Sven-Ingvars för femton år sedan.
Och musikern har hållit låg profil sedan dess.
Nu bryter Ingvar tystnaden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kuppBrand logo
Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kupp

Ingvar Karlsson, 84, var med i det svenska dansbandet Sven-Ingvars sedan starten 1956 och tog beslutet att lämna för 15 år sedan. Trion som gruppen bestod av vid bildandet var Ingvar Karlsson, Sven Svärd och Sven-Erik Magnusson.

Sven-Erik var bandets frontfigur under många år men när han gick bort 2017 så var det ingen mindre än hans son Oscar Magnusson, 41, som tog över det prestigefulla uppdraget.

Ingvar Karlsson har det däremot varit tyst från under de senaste åren. Men nu kommer det fram att han fortfarande ägnar sig åt musiken tillsammans med några goda vänner. Det är Ingvar som tillsammans med Jonny Nilsson, Kalle Forsgren och Anders Andersson bildar bandet Gamla polare.

Ingvar Karlssons band släpper skiva efter fansens önskemål

Bandet bjuder på underhållning på hög nivå och efter hög efterfrågan från fansen så har de nu knåpat ihop ett album.

Annons

– Det är nog en fem, sex år sedan vi började spela tillsammans. Det är 15 år sedan jag slutade i Sven-Ingvars och jag måste ju ha något att göra, berättar Ingvar Karlsson för Wermlands nya tidning.

Samtidigt berättar han att han har flera musikaliska projekt på gång. Bland annat med Bengt Alsterlind och gruppen Vikenpôjkera.

Gamla polare spelar flera olika genrer tillsammans och vännerna som bildar bandet har känt varandra i många år.

Ingvar berättar att de spelar allt från Evert Taube till Dan Andersson.

Ingvar Karlsson
Ingvar Karlsson lämnade Sven-Ingvars. Sedan dess har han hållit låg profil.

Det humoristiska avtrycket i Ingvars låtskrivande

Sedan avhoppet i Sven-Ingvars så upplever han att det lätt kan bli ensamt och han behöver omringa sig av människor och musik för att må bra – och det är minst sagt ett rutinerat gäng de samlat ihop.

Annons

– Jag och Kalle blir 85 i år. De andra två – Anders och Jonny – är ungdomar, de är bara 70. Som pensionär är det lätt att bli lite ensam, det är fint att ha polare att spela med. Få komma ut bland folk, säger Ingvar.

Ingvar förklarar att de gärna spelar humoristiska låtar och han gör en jämförelse med att medan andra sjunger om flickor så sjunger han gärna om mat.

– Andra skriver mest låtar om flickor, jag skriver mest om mat. Jag har skrivit låtar om både falukorv och hackkorv. Och så gjorde jag en egen version av "Lambada", min hette "Lam bada", jag tänkte mig en kvinna i Bada bruk som tycker om att äta lam. En väldigt dålig vits!

FOTO: Lizzie Larsson/TT

Annons