ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ingvar från Sven-Ingvars försvann helt – nu berättar Oscar Magnusson

28 jan, 2023 
Ingvar Karlsson och Oscar Magnusson
Ingvar Karlsson var en av de tre medlemmarna som var med från starten i dansbandet Sven-Ingvars.
2004 valde han att lämna dansbandet.
Men vad gör han egentligen idag?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så lever Pandora idag - inte gift efter 9 år som förlovadBrand logo
Så lever Pandora idag - inte gift efter 9 år som förlovad

Dansbandet Sven-Ingvars har varit aktiva sedan mitten på 50-talet och har blivit ett av våra mest folkkära med Sven-Erik Magnusson i spetsen. När frontmannen gick bort 2017 tog istället sonen Oscar Magnusson, 41, över den prestigefulla rollen att leda bandet.

När bandet bildades år 1956 bestod det av Sven-Erik Magnusson, Sven Svärd och Ingvar Karlsson.

Ingvar lämnade Sven-Ingvars under våren 2004 och under de senaste åren har det varit tyst från hans sida. När Hänt träffade Oscar Magnusson när han gästade Idol under hösten berättade han om vad Ingvar gör nu för tiden och lyckligtvis verkar han dessutom ha hälsan i behåll trots sina 84 år.

– Ingvar mår bra! Nu var det faktiskt ett par veckor sedan jag pratade med honom. Han kommer att leva för oss alla känns det som. Han är 84 år gammal, spelar med sina små konstellationer, dragspel och gitarr. Åker runt mycket i Värmland på den nivån han tycker är kul idag, berättar Oscar för Hänt.

Oscar Magnusson om relationen till Ingvar – stora stödet

Ingvar som var med i dansbandet sedan starten har minst sagt koll på läget och för Oscar som nu är frontfigur är han ett enormt stöd.

Annons

– Han är en, ja vad ska man säga att han är? Han är en fantastisk person som finns där även för mig i den rollen jag har idag.

Oscar hyllar den före detta bandmedlemmen och titulerar honom som ett facit som han alltid kan räkna med om han behöver hjälp.

– Man kan ha Ingvar i en byrålåda och rådfråga om det är något jag känner eller fråga om saker historiskt som man själv inte har upplevt med det här bandet, så finns facit. Ingvar är facit.

Sven-Ingvars glädjebesked till fansen – efter alla år

Sanningen är den att Sven-Ingvars nu i december var aktuella med att släppa julmusik för första gången på 56 år.

Det var när Oscar Magnusson gästade P4 Värmland som han berättade de glädjande nyheterna.

– Man ska känna intern snö och doft av lussekatter, då är det jul, säger Oscar i P4 Värmland.

Detta efter att Oscar tillslut gav med sig efter år av tjat om jullåtar från skivbolaget.

– Så har jag insett att den där frågan kommer komma varje år så till slut tröttnade jag helt enkelt, och satte mig ner och skrev.

Och resultatet blev klassikerna Nu är det jul igen och Lucia och bandet hoppas på att få en plats med sina jullåtar bland alla andra klassiker.

FOTO: Lizzie Larsson/TT/Karin Törnblom/TT

Annons