Ingemar Stenmark om livet som morfar – efter barnbarnet James födsel

Ingemar Stenmark

För två år sedan fick Ingemar Stenmark sitt första barnbarn.
I en ny intervju berättar han nu om livet som morfar.

Ingemar Stenmark, 64, är den norrländska skidlegendaren som har många framgångsrika vinster i bagaget. Han slog igenom redan som 17-åring och var under sin karriär mer eller mindre oslagbar – och hela Sverige stannade upp varje gång för att se honom åka.

Ingemar har med andra ord varit en av tidernas främsta alpina skidåkare, och än idag är han sedd som en av Sveriges främsta idrottsmän. Men nu för tiden är vardagen betydligt lugnare. I en intervju med Trust Magazine berättar Ingemar om vardagen med hustrun Tarja Stenmark, 55.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vardagen med hustrun

Det är när skidlegendaren får en fråga om hur coronapandemin har påverkat honom och familjen som han berättar att det faktiskt inte blivit någon större skillnad för honom och frun.

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagarna i Sverige mot Norge 2021 på TV4

– Egentligen inte så mycket. Vi bor numera på heltid i Sverige och Vaxholm och det är lite som att bo på landet. Min fru, som jobbar med massage och yoga, har fått pausa sin verksamhet, men det blir istället många möten på telefon för oss båda, säger han och fortsätter:

– Socialt har vi inte förändrat så mycket då vi inte umgås så flitigt med andra till vardags. Jag tränar en del själv och så har jag en fot kvar i skidbranschen tack vare Spektrum.

Ingemar om livet som morfar

Tillsammans med Tarja har Ingemar dottern Iza Stenmark, som idag är 13 år gammal. Från en tidigare relation med ex-frun Ann Ufhagen har han även den äldre dottern Nathalie Stenmark, 37. Hon föddes år 1984 och har idag sin alldeles egna familj.

Nathalie har tidigare haft ett öppet Instagram-konto där hon flitigt delat med sig av glimtar från sitt liv. I slutet av 2018 valde hon bland annat att dela med sig av en av de större händelsen man kan vara med om -– nämligen när hennes son James kom till jorden. Gratulationerna var många, och någon som har glatts mycket åt den lilla varelsen är Ingemar. Nu berättar han om den stora familjelyckan.

– Drivet idag är min familj. Att se sin yngsta dotter växa upp och sin äldsta dotter bilda familj och själv skaffa barn. Att få vara morfar. Vi bor ju i hus så det finns alltid något att pyssla med, säger Ingemar Stenmark.

LÄS OCKSÅ: Så lever Ingmar Stenmarks äldsta dotter Nathalie idag

LÄS OCKSÅ: 6 saker du kanske inte visste om Gunde Svans son Ferry Svan