TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ingemar Stenmark får alla kvinnor på fall: "Det kommer brev från när och fjärran"

24 mar, 2015 
AvCharles Thulin
Han tar "Let's dance"-tittarna med storm – men genom åren har Ingemar Stenmark även satt ett och annat hjärta i brand. Här är Tärnabys Don Juans liv.
Annons

Ingemar Stenmarks, 58, skidkarriär minns vi alla då vi fick skolledigt och tog en paus från arbetet för att “andra åket börjar om fem minuter”. Men slalomlegendaren är inte bara kung i backen, han är också damernas favorit.

Kvinnokarlen Stenmarks kärleksliv har varit en följetong för kändispress sedan 1980-talet. Det viskades exempelvis högt om en mörk italienska vid namn Simonetta Canali som hade för vana att vänta på skidstjärnan i målfållan. Den första offentliga kärleken var dock Ann Uvhagen, 66. Kärlekssagan började 1981 på ett diskotek i en österrikiska skidorten Saahlbach. Stenmark kliver in och bjuder upp Ann till dans.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Inte för att Ingemar brukar var särskilt dansant men den här gången bjöd han upp, sa en vän till skidstjärnan.

Stenmark gifte sig med Uvhagen 1984 och de fick dottern Nathalie, i dag 31, men paret gick skilda vägar 1987.

Annons

Singellivet har dock aldrig varit Stenmarks grej och året därpå charmade han upp Anna-Karin Linde, 54, en sekreterare från Borås. De två flyttade ner till skatteparadiset Monaco där de pendlade mellan Medelhavsvärmen och Ulricehamn, där de köpte den 22 rum stora Sjöreds herrgård 1998. Linde var ständigt vid Ingemars sida på kändisfester och galor i tolv år fram tills deras uppbrott 2000.

– Men vi är fortfarande vänner, sa Stenmark till Expressen då.

“Stenis” var mycket vänskaplig och gav henne hela Sjöreds herrgård i separationspresent. Därefter levde Ingemar ofrivilligt singellivet en tid.

– Jag är vad man brukar kalla ensamstående, sa han 2000.

Charmören räddades dock snabbt från ensamheten några månader senare.

– Jo, det finns en ny kvinna i mitt liv. Christina Sylvan heter hon och är naprapat — och blond, sa han till Aftonbladet.

19 år yngre Christina, 40, levde med Ingemar i sex år fram tills 2006. Men även efter det uppbrottet vägrade Stenmark leva singelliv. Samma år träffade han sin nuvarande kärlek Tarja Olli, 49, som han har dottern Iza, 7, med. När hans äldre dotter Nathalie var liten var Ingemar mitt uppe i den framgångsrika skidkarriären.

Annons

– Jag har ju mer tid att vara pappa i dag än vad jag hade för Nathalie. Och jag vet också att småbarnsåren går ganska fort förbi så det gäller att ta vara på dem, har Ingemar sagt och har berättat att han verkligen gått in i papparollen för Iza.

Även om Ingemar inte är på marknaden i dag flockas beundrarinnorna kring Tärnabys egen Don Juan.

– Ja. Det kommer brev från när och fjärran. Från Europa, Amerika och hela världen. Det är ingenting som stör mig, sa Tarja Olli tidigare till Expressen.

Missa inte:

Andra läser också:

Annons