LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tittarnas skarpa kritik mot Björn Gustafsson – händelsen upprör: ”Besk smak”

17 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Komikerkungens senaste framträdanden i Melodifestivalen väcker minst sagt känslor..
”Stalking är inte oskyldigt eller kul”.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian LuukBrand logo
Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian Luuk

Björn Gustafssons medverkan i Melodifestivalen har skapat heta diskussioner i diverse forum. Det tittarna framförallt reagerar på är de gamla skämten om Björns känslor för Carina Berg duon har skojat om i varje mellanakt.

Humor eller övertramp? Det råder delade meningar om Björn Gustafssons upprepade skämt riktade mot Carina Berg. Vad är det då som är över gränsen? Det beskriver debattören Paula Dahlberg som driver instagram-kontot Vardagsrasismen.

Kritiken mot Björn Gustafsson: ”En besk smak i munnen”

Under Melodifestivalen 2008 dök Björn Gustafsson upp på scenen och framförde en kärlekslåt till Carina Berg som satt i publiken. Det blev en riktigt hit ibland tittarna, och i år när Carina berg är programledare för hela kalaset har man valt att spinna vidare på den tråden. De senaste två deltävlingarna har handlat om Björns olyckliga kärlek till Carina.

Paula riktar nu hård kritik mot Svt och Björn Gustafsson för humorsketcherna och menar att det Björn Gustafson skämtar om är stalking.

Annons

Första deltävlingens inslag fnissade jag lite åt, där framgick inte hela "stalker" temat. Efter helgens deltävling gav det en besk smak i munnen och att se detta på instagram gav total avsmak. För stalking är inte oskyldigt eller "kul". Även när det inte leder till större övergrepp eller till fysikt våld är det fortfarande psykisk terror av den drabbade som kan leda till psykisk ohälsa och PTSD.” skriver Paula bland annat på sin Instagram.

”Detta är förfan på förskolenivå”

I Paulas kommentarsfält startar en livlig debatt efter inlägget där vissa håller med medan andra anser att Paulas kritik mot Björn Gustafsson är överdriven.

Detta är fan på förskolenivå. Som jag kämpar med att mestadels pojkar inte ska jaga flickor. För att det är "gulligt". Fy tusan, vad de går back. De har ingen känsla för ödmjukhet överhuvudtaget när de visar upp hur "gulligt" det kan vara med en som inte respekterar en annan människas gränser” skriver en följare.

”Stalkerhumor är tyvärr ganska vanligt. Många ser inte ens problemen med det och det sjuka med att det ska ses som lite sådär "gulligt" att förfölja någon”, skriver en annan.

Du behöver inte tycka det är rolig humor, men att dra det så extremt långt i din text, då kan vi lägga ner all form av humor eftersom det i alla ämnen finns någon som är kränkt. Humor måste ha högre till tak än så”, debatterar en annan.

FOTO: TT

Annons