LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Idol-Fredrik Lundman på botten – helt knäckt efter dödsfallet: ”Finner inga ord”

07 feb, 2024 
Country-världens absolut klaraste stjärna har slocknat. Toby Keith är död.
Nu berättar Cowboy-Fredrik Lundman om den ofattbara sorgen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Idol-Fredrik Lundmans unika hotellrum – se personliga bilderna härBrand logo
Idol-Fredrik Lundmans unika hotellrum – se personliga bilderna här

Fredrik "Cowboy" Lundman, 31, slog igenom i Idol 2021 och sedan dess har han brunnit för att göra country-musiken stor även i Sverige.

– I Sverige har man inte upptäckt countryn, och nu vill jag visa vad det handlar om, har han tidigare sagt till TT.

– Texterna är väldigt innerliga, ofta självbiografiska och känns äkta. De handlar om det vardagliga livet, om känslor man kan gå igenom och de har hjälpt otroligt många – bland annat mig själv under både tuffa och lätta tider i livet, fortsatte han.

Country-stjärnan Toby Keith är död

Att Fredrik älskar country är med andra ord ingen nyhet. Men nu kommer den otroligt tragiska nyheten att country-stjärnan Toby Keith har gått bort. Han blev 62 år gammal och avled den 5 februari 2024 i sviterna av cancer, enligt hans egna sociala medier. Enligt Billboard var han en av de mest inkomstbringande countryartisterna genom tiderna.

Annons

Med andra ord var han en riktig legend och nyheten om hans död har tagit otroligt hårt på alla som älskar country. Bland annat skrev Jill Johnson såhär om sorgen:

”Min vän ringde mig precis och meddelade det otroligt sorgliga beskedet att Toby har gått bort. Mina tankar är hos hans familj och vänner.”, skrev hon på Instagram.

Idol-Fredrik om ofattbara sorgen – finner inga ord

För Idol-Fredrik Lundman är sorgen givetvis total när det kommer till Tobys död. Faktum är att han knappt finner ord.

”Jag måste få återkomma, jag har inte tagit in det än. Låt mig återkomma när jag finner ord”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Fredrik skrev sedan ett uttalande på Instagram.

”En av de absolut största har gått bort idag. Toby Keith. 3 tidningar och skvallerpressen har frågat mig om ett uttalande. Hundratals meddelanden har kommit till mig från fans om Tobys död. Jag finner inga ord.. En av den största anledningen att jag gör det jag gör har lämnat oss.”, skriver han och fortsätter:

”Jag vill göra eller säga något, men jag kommer inte på vad… Han var min största levande förebild. Jag kan bara göra som han hade gjort, in i studion och upp på scenen och fortsätt med exakt det jag gör och gjort i 16 år!”

FOTO: TV4

Annons